Τα σκληρά επεισόδια και οι «μάχες» σώμα με σώμα στη Νέα Σμύρνη τον περασμένο Μάρτιο είχαν σοκάρει το Πανελλήνιο.

Ελεύθερος αφέθηκε ο «Ινδιάνος» για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη τον περασμένο Μάρτιο.

Τα σκληρά επεισόδια και οι «μάχες» σώμα με σώμα στη Νέα Σμύρνη τον περασμένο Μάρτιο είχαν σοκάρει το Πανελλήνιο. Επτά μήνες μετά, ο Ελληνοϊρακινός με το ψευδώνυμο «Ινδιάνος», αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 30χρονος είχε συλληφθεί μετά την εργασία του σε αποθήκη στη Μαγούλα, είναι σεσημασμένος για ναρκωτικά και χουλιγκανισμό.

Κρατήθηκε για επτά μήνες στη φυλακή, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού και πλέον αφέθηκε ελεύθερος. Μάλιστα, είχε προχωρήσει σε αίτηση αποφυλάκισης πριν από πέντε μήνες, επικαλούμενος οπτικοακουστικό υλικό.

Ο Παύλος Σαράκης, συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου «Ινδιάνου» δήλωσε:

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών δικαίωσε τις νομικές μας προσπάθειες να αφεθεί ελεύθερος ένας αθώος συμπολίτης μας, που δόλια κατηγορήθηκε από τον ψυχικά ασταθή γαμπρό του, για την εγκληματική πράξη εις βάρος του αστυνομικού στην Ν. Σμύρνη. Εδώ και 7 μήνες ουδένα έτερο ενοχοποιητικό στοιχείο προέκυψε από την ανακριτική έρευνα εις βάρος του εντολέα μας, αντιθέτως τεκμηριώθηκαν πλήρως οι ισχυρισμοί του, ότι όχι μόνον δεν συμμετείχε στην εγκληματική ενέργεια κατά του αστυνομικού, αλλά εκείνον τον χρόνο έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στην Ελευσίνα. Η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας με μόνο στοιχείο μία σαθρή κατάθεση ενός παράφρονα, θα βαραίνει διά βίου τις συνειδήσεις όλων όσων συνέπραξαν σε αυτήν. Η περίπτωση του αποκαλούμενου «Ινδιάνου» θα πρέπει να αποτελέσει φάρο για την Δικαιοσύνη, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα που στιγματίζουν τις ζωές ανθρώπων, αλλά και την ίδια την Δικαιοσύνη».