ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε επιστήμονες

Το ζήτημα της έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση και νομοθετήθηκε πρόσφατα στο νομοσχέδιο Ν.4756/2020 συζητήθηκε σήμερα
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε επιστήμονες

Το ζήτημα της έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση συζητήθηκε την Τετάρτη (16/12) στην τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και του Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο νομοθετήθηκε πρόσφατα στο νομοσχέδιο Ν.4756/2020 «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων ομάδων και άλλες κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις»

Συγκεκριμένα, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι κάτωθι πρόεδροι: Δημήτρης Βερβεσός (Δικηγορικός Σύλλογος Ελλάδος), Γιώργος Στασινός (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος), Κωνσταντίνος Κόλλιας (Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος), Θανάσης Εξαδάκτυλος (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος), Θανάσης Δεβλιώτης (Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία), Αθηνά Τραχήλη (Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος), Γιώργος Ρούσκας (Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Ελλάδας), Δημοσθένης Τσιριγώτης (Δικαστικοί Επιμελητές Ελλάδος), Σπύρος Μάμαλης (Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος).

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν τα κριτήρια και το εύρος των δικαιούχων που θα λάβουν το έκτακτο βοήθημα το οποίο θα δοθεί μέσα από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολούμενων της παρ. 2 του άρθρου 44 του ν.3986/2011.

Συμφωνήθηκε δε, όλοι οι επιστημονικοί σύλλογοι να επεξεργαστούν μία κοινή πρόταση την οποία θα καταθέσουν στο Υπουργείο την επόμενη εβδομάδα.

Η πρόταση αυτή θα αποτελέσει τη βάση για την υπογραφή Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει τα κριτήρια, το εύρος των δικαιούχων και το ύψος της έκτακτης ενίσχυσης, την οποία ο ΟΑΕΔ θα αναλάβει να υλοποιήσει άμεσα.

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Όλα τα γκολ από τα ντέρμπι (2006-2020)

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε επιστήμονες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.