ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιταγή ακρίβειας: Ανατροπή με τους δικαιούχους – Αυτό αλλάζει

Η Κυβέρνηση ανακοινώνει επίδομα ακρίβειας για το Φθινόπωρο, με νέους δικαιούχους - Όσα αλλάζουν στο νέο έκτακτο επίδομα.
Επιταγή ακρίβειας: Ανατροπή με τους δικαιούχους – Αυτό αλλάζει

Επιταγή ακρίβειας: Η ακρίβεια εξακολουθεί να μαστίζει τους Έλληνες καταναλωτές, με τις αυξήσεις σε αγαθά πρώτης ανάγκης να συνεχίζονται καθημερινά. Έτσι η Κυβέρνηση, προσανατολίζεται σε ένα νέο επίδομα προκειμένου να «γλυκάνει» την κατάσταση.

Έτσι  η νέα επιταγή ακρίβειας αναμένεται να καταβληθεί μέσα στο φθινόπωρο, με διαφορετική μορφή όμως  λόγω Fuel Pass 2. Τι ακριβώς εννοούμε;

Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης φέρεται να προβλημάτισε το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του επιδόματος καυσίμων προτίμησε το ποσό να μπει στον τραπεζικό τους λογαριασμό σαν μετρητά και όχι να πάρουν την ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους. Θυμίζουμε ότι η κάρτα έδινε επιπλέον μπόνους 15 ευρώ, όμως το συνολικό αυτό ποσό μπορούσε να εξαργυρωθεί μόνο στα πρατήρια καυσίμων.

Έτσι η Κυβέρνηση θεωρεί ότι οι περισσότεροι δικαιούχοι χρησιμοποίησαν τα  προκειμένου να καλύψουν άλλες ανάγκες τους. Συνεπώς τα λεφτά αυτά δεν κατέληξαν στα βενζινάδικα, όπως προτιμούσε, προφανώς η Κυβέρνηση.

Επιταγή ακρίβειας: Τι αναμένεται να αλλάξει

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα πλάνα που υπάρχουν είναι να μην δοθούν 200 ευρώ σε όλους τους δικαιούχους όπως είχε γίνει στο παρελθόν, αλλά ένα ποσό, κλιμακωτά. Αυτό το ποσό θα καταβληθεί με εισοδηματικά κριτήρια έτσι ώστε να το πάρουν περισσότεροι. Δηλαδή τα ποσά που θα δοθούν θα είναι μικρότερα μεν, αλλά για περισσότερους πολίτες δε.

Όσο για το πότε θα ανακοινωθεί το νέο έκτακτο επίδομα, ολόκληρο το «πακέτο» που αφορά παροχές/επιδοτήσεις είναι να ανακοινωθεί στις αρχές του φθινοπώρου. Μάλιστα αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Θυμίζουμε τις πέντε κατηγορίες που είχαν συμπεριληφθεί στο έκτακτο επίδομα το οποίο είχε δοθεί πριν το Πάσχα:

  • 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν πάρει 200 ευρώ
  • 625.000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού
  • 241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση
  • 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ
  • 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες είχαν πάρει 200 ευρώ

Στις παραπάνω κατηγορίες αναμένεται να προστεθούν και νέοι δικαιούχοι.

Υπενθυμίζεται επίσης πως δεν είχε χρειαστεί να κάνει κάποιος αίτηση για να μπουν τα λεφτά, αλλά έμπαιναν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιταγή ακρίβειας: Ανατροπή με τους δικαιούχους – Αυτό αλλάζει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.