ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιταγή ακρίβειας: Ανοιχτά όλα για το Πάσχα – Αυτές είναι οι προϋποθέσεις!

Μπορεί να έχουμε ξανά επιταγή ακρίβειας στο Πάσχα που μας έρχεται!
Επιταγή ακρίβειας: Ανοιχτά όλα για το Πάσχα – Αυτές είναι οι προϋποθέσεις!

Έντονες σκέψεις φαίνεται ότι υπάρχουν προκειμένου να δοθεί το Πάσχα μία νέα επιταγή ακρίβειας, στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στον ΣΚΑΪ και έκανε γνωστές τις προθέσεις της κυβέρνησης.

«Εάν έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, εάν, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε υπέρβαση θετική σε σχέση με τις προβλέψεις που προϋπολογισμού, είμαστε εδώ για να επιστρέψει το υπερβάλλον στην κοινωνία», ανάφερε αρχικά.

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πάνω στο θέμα: «Στις 40 ημέρες που έχουν περάσει από την Πρωτοχρονιά, πέρα από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, έχουμε δεσμευτεί για τις εφημερίες των γιατρών και έχουμε δεσμευτεί για την αύξηση του επιδόματος γέννησης.

Αυτά κοστίζουν 210-212 εκατ. ευρώ. Νοιαζόμαστε να μη φύγει η κατάσταση από την τροχιά που έχει μπει. Στο τέλος της χρονιάς θα πρέπει να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ, σχεδόν 5 δισ. ευρώ, για να μειωθεί το χρέος».

Έτσι θα πρέπει να περιμένουμε την πορεία που θα έχουν τα φορολογικά έσοδα αλλά και το ΑΕΠ του 2023, που θα ανακοινωθεί στις 7 Μαρτίου.

Αυτά θα καθορίσουν το αν θα υπάρξει νέα επιταγή ακρίβειας, που θα ενισχύσει τους πολίτες που το έχουν ανάγκη, με την ακρίβεια να έχει ξεφύγει για τα καλά.

Θυμίζουμε ξανά ότι εφόσον αποφασιστεί να δοθεί, αυτό θα γίνει το Πάσχα και θα αφορά τα ευάλωτα νοικοκυριά

Εάν αποφασιστεί η χορήγηση έκτακτης παροχής, θα είναι ανάλογη με αυτή που δόθηκε τα Χριστούγεννα ως έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης σε 2,3 εκατ. πολίτες, οικογένειες με παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες – δικαιούχους των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ και χαμηλοσυνταξιούχους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιταγή ακρίβειας: Ανοιχτά όλα για το Πάσχα – Αυτές είναι οι προϋποθέσεις!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.