ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιταγή ακρίβειας: Αντίστροφη μέτρηση για τα 250 ευρώ – Πώς γίνεται η αίτηση

Αδειάζει σιγά σιγά η κλεψύδρα της προθεσμίας για την επιταγή ακρίβειας. Ποιοι και μέχρι πότε κάνουν αίτηση στο gov.gr.
Επιταγή ακρίβειας: Αντίστροφη μέτρηση για τα 250 ευρώ – Πώς γίνεται η αίτηση

Την ώρα που το 70% του οικογενειακού εισοδήματος πάει για ενοίκια, λογαριασμούς και φόρους, η επιταγή ακρίβειας φαντάζει αναγκαία, έστω και αν υπολογίζεται ως… σταγόνα στον ωκεανό.

Πλέον είναι θέμα ωρών είναι η λήξη της προθεσμίας για την αίτηση στο gov.gr, μιας και όλοι οι δικαιούχοι ανεξαρτήτως ΑΦΜ θα μπορούν να την ολοκληρώσουν μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, στις 7 το πρωί.

Η καταβολή της επιταγής ακριβείας γίνεται από τη ΔΥΠΑ, ενώ δικαιούχοι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, που έχουν συμπληρώσει 12-24 μήνες συνεχούς ανεργίας.

Επιταγή ακρίβειας – Ποιοι μακροχρόνια άνεργοι παίρνουν το έκτακτο επίδομα 250 ευρώ

  • Ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ για διάστημα πάνω από 12 και έως 24 μήνες στις 30.11.2022.
  • Δεν είναι δικαιούχοι άλλης παροχής, επιδόματος, βοηθήματος ή ενίσχυσης της ΔΥΠΑ, του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, των οικονομικών παροχών που χορηγούνται σε Άτομα με Αναπηρία ή του Επιδόματος Παιδιού.
  • Πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης 2021 κατά το φορολογικό έτος 2021, δηλαδή έως 14.000 ευρώ για άγαμους20.000 ευρώ για έγγαμους προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο, ή 23.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Πώς γίνεται η αίτηση για την επιταγή ακρίβειας – Βήμα βήμα η διαδικασία για τα 250 ευρώ

Η διαδικασία για την αίτηση από τους δικαιούχους είναι απλή. Η αίτηση για την επιταγή ακρίβειας  πρέπει να γίνει, προκειμένου να ακολουθήσει η πληρωμή του έκτακτου επιδόματος 250 ευρώ. Αναλυτικά:

  • Οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TaxisNet, πατώντας ΕΔΩ.
  • Κάνουν καταχώρηση ή επικαιροποιούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της ενίσχυσης, καθώς και την οικογενειακή κατάσταση.
  • Η ΔΥΠΑ ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων μέσω διασταύρωσης με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ, ΓΓΠΣΔΔ).
  • Η καταβολή της ενίσχυσης γίνεται αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι πιστώνονται εντός τριών εργάσιμων ημερών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιταγή ακρίβειας: Αντίστροφη μέτρηση για τα 250 ευρώ – Πώς γίνεται η αίτηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.