ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίταξη γιατρών: Με ποια κριτήρια θα επιλέγονται – Στα 1.200 ευρώ ο μισθός τους!

Με ποια κριτήρια θα γίνεται η επιλογή των ιδιωτών γιατρών μετά την επίταξη που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Επίταξη γιατρών: Με ποια κριτήρια θα επιλέγονται – Στα 1.200 ευρώ ο μισθός τους!

Με ποια κριτήρια θα γίνεται η επιλογή των ιδιωτών γιατρών μετά την επίταξη που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Επίταξη γιατρών: Νωρίς το πρωί, με δήλωση του, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών στη μάχη προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Τις λεπτομέρειες για την επίταξη υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών, γνωστοποίησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η επιλογή του για να συμπληρωθεί η λίστα των 206 ατόμων, έγινε σύμφωνα με δύο κριτήρια.

Το πρώτο ήταν να είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και το δεύτερο να είναι κάτω των 60 ετών.

Μάλιστα τόνισε οτι η σύμβασή τους θα είναι για ένα μήνα και ο μισθός τους δεν θα είναι ο ίδιος με αυτόν που θα πάρουν όσοι προσφέρθηκαν εθελοντικά, αλλά αντίστοιχος με αυτόν του Επιμελητή Β. Κάπου στα 1.200 ευρώ καθαρά περίπου…

Τέλος, η όλη διαδικασία θα κινηθεί άμεσα, καθώς όπως είπε ο κ. Κωτσιόπουλος θα γίνει στις επόμενες 24 ώρες.

Πως γίνεται η επίταξη

Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία, ένας αστυνομικός θα τους παραδώσει το φύλλο πορείας στην διεύθυνση που έχουν δηλώσει και σε αυτό θα αναφέρεται το νοσοκομείο που θα πρέπει να παρουσιαστούν, η ημερομηνία και η ώρα.

Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως και 5 χρόνια. Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις εξαίρεσης, αν κάποιος επικαλεστεί λόγους σωματικής ή ψυχικής υγείας. Θα πρέπει όμως να πιστοποιούνται με το αντίστοιχο έγγραφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Eμπαίζουν τους πολίτες με γελοία «μέτρα ανακούφισης» και ο Πρωθυπουργός ονειρεύεται… «άλμα δεκαετίας» μετά την πανδημία…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίταξη γιατρών: Με ποια κριτήρια θα επιλέγονται – Στα 1.200 ευρώ ο μισθός τους!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.