ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτέλους: Ανοίγει ξανά το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά!

Η ιστορική Μονή Παναγίας Σουμελά η οποία ήταν κλειστή λόγω επισκευών επαναλειτουργεί από σήμερα (28/7). Η μονή της Παναγίας Σουμελά παρέμεινε κλειστή εδώ και 5 χρόνια λόγω εργασιών στήριξης του μοναστηριού, το οποίο είναι λαξευμένο στο βράχο σε ύψος 1.200 μέτρων και ιδρύθηκε το 386 από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Θεοδόσιο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά – Θρίλερ...
Επιτέλους: Ανοίγει ξανά το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά!

Η ιστορική Μονή Παναγίας Σουμελά η οποία ήταν κλειστή λόγω επισκευών επαναλειτουργεί από σήμερα (28/7).

Η μονή της Παναγίας Σουμελά παρέμεινε κλειστή εδώ και 5 χρόνια λόγω εργασιών στήριξης του μοναστηριού, το οποίο είναι λαξευμένο στο βράχο σε ύψος 1.200 μέτρων και ιδρύθηκε το 386 από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Θεοδόσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά – Θρίλερ στο Αιγαίο: Αυξημένη επιφυλακή παρά την αποκλιμάκωση

Το 2015 η μονή έκλεισε για ένα χρόνο προκειμένου να γίνουν επείγουσες εργασίες λόγω κατολίσθησης βράχων. Πέρα από την τεράστια θρησκευτική και ιστορική αξία της, η μονή αποτελεί από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για τους επισκέπτες της περιοχής της Τραπεζούντας.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τον Μάιο είχε ανοίξει μόνο ένα μέρος της Παναγίας Σουμελά, καθώς δεν είχαν καθαριστεί και στηριχθεί με ειδικό συρματόπλεγμα όλοι οι βράχοι – έκτασης 16.000 τ.μ. – που «απειλούσαν» το ιστορικό μοναστήρι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιτέλους: Ανοίγει ξανά το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.