Επίθεση με βιτριόλι: ο καθηγητής Χημείας στο ΕΚΠΑ, κ. Κωνσταντίνος Μεθενίτης, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε τι μπορεί να προκαλέσει το βιτριόλι στο ανθρώπινο δέρμα.

Ο καθηγητής Χημείας στο ΕΚΠΑ, κ. Κωνσταντίνος Μεθενίτης τόνισε σε δηλώσεις του, πως η Ιωάννα μπορούσε να χάσει ακόμα και το μάτι της.

Επίθεση με βιτριόλι: ο καθηγητής Χημείας στο ΕΚΠΑ, κ. Κωνσταντίνος Μεθενίτης, σε δηλώσεις του ανέφερε τι μπορεί να προκαλέσει το βιτριόλι στο ανθρώπινο δέρμα.

Για την επίθεση με βιτριόλι υπάρχει οργή της Ιωάννας για όσα υποστηρίζει ο 40χρονος που φαίνεται να ήταν το «μήλο της έριδος» ανάμεσα στις δύο γυναίκες.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, μίλησε στο Open ο καθηγητής Χημείας στο ΕΚΠΑ, κ. Κωνσταντίνος Μεθενίτης. Μάλιστα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις ζημιές που μπορεί να κάνει το βιτριόλι στο ανθρώπινο δέρμα.

Κάνοντας μικροπειράματα για να αναδείξει πόσο επικίνδυνο είναι το οξύ ανέφερε: «Είναι το θειικό οξύ, ένα από τα ανόργανα οξέα, με μεγάλες εφαρμογές στη βιομηχανία. Το βιτριόλι είναι το πυκνό θειικό οξύ. Η χρήση πρέπει να γίνεται από ανθρώπους που ξέρουν τον χειρισμό, με ειδικά μέτρα προφύλαξης, και σε ειδικούς χώρους»

Eνώ στην συνέχεια εξέφρασε την άποψη πως θα υπάρχει πιστοποιητικό χρήσης για να μπορεί να το αγοράσει κάποιος. Ενώ οι εταιρείες αυτή την στιγμή για να το δώσουν, ζητούν ταυτότητα και στοιχεία.

Δηλαδή εξήγησε πως υπάρχει το νομικό πλαίσιο, ώστε να μην συμβεί κάτι παρόμοιο, όπως αυτό που έπαθε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο μέλλον.

Ακόμη είπε πως το βιτριόλι έχει τριπλή δράση στον ανθρώπινο ιστό. Προκαλεί χημικό έγκαυμα, ενώ η ένωση με το νερό εκλύει πολύ υψηλά ποσοστά θερμότητας. Επίσης έχει επιθετική αφαίρεση νερού, γεγονός που το κάνει πολύ επικίνδυνο.

Τέλος σημείωσε πως ένα χημικό έγκαυμα είναι το πιο επείγον περιστατικό. Όταν πέφτει πάνω στο δέρμα ή στο μάτι συνεχίζει να έχει δράση για αρκετό διάστημα.

Έτσι θεωρεί πως η Ιωάννα ήταν τυχερή μέσα στην μεγάλη της ατυχία, που δεν έχασε το μάτι της.