ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα ήταν τυχερή που δεν έχασε το μάτι της»

Ο καθηγητής Χημείας στο ΕΚΠΑ, κ. Κωνσταντίνος Μεθενίτης τόνισε σε δηλώσεις του, πως η Ιωάννα μπορούσε να χάσει ακόμα και το μάτι της.
Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα ήταν τυχερή που δεν έχασε το μάτι της»

Επίθεση με βιτριόλι: ο καθηγητής Χημείας στο ΕΚΠΑ, κ. Κωνσταντίνος Μεθενίτης, σε δηλώσεις του ανέφερε τι μπορεί να προκαλέσει το βιτριόλι στο ανθρώπινο δέρμα.

Για την επίθεση με βιτριόλι υπάρχει οργή της Ιωάννας για όσα υποστηρίζει ο 40χρονος που φαίνεται να ήταν το «μήλο της έριδος» ανάμεσα στις δύο γυναίκες.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, μίλησε στο Open ο καθηγητής Χημείας στο ΕΚΠΑ, κ. Κωνσταντίνος Μεθενίτης. Μάλιστα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις ζημιές που μπορεί να κάνει το βιτριόλι στο ανθρώπινο δέρμα.

Κάνοντας μικροπειράματα για να αναδείξει πόσο επικίνδυνο είναι το οξύ ανέφερε: «Είναι το θειικό οξύ, ένα από τα ανόργανα οξέα, με μεγάλες εφαρμογές στη βιομηχανία. Το βιτριόλι είναι το πυκνό θειικό οξύ. Η χρήση πρέπει να γίνεται από ανθρώπους που ξέρουν τον χειρισμό, με ειδικά μέτρα προφύλαξης, και σε ειδικούς χώρους»

Eνώ στην συνέχεια εξέφρασε την άποψη πως θα υπάρχει πιστοποιητικό χρήσης για να μπορεί να το αγοράσει κάποιος. Ενώ οι εταιρείες αυτή την στιγμή για να το δώσουν, ζητούν ταυτότητα και στοιχεία.

Δηλαδή εξήγησε πως υπάρχει το νομικό πλαίσιο, ώστε να μην συμβεί κάτι παρόμοιο, όπως αυτό που έπαθε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο μέλλον.

Ακόμη είπε πως το βιτριόλι έχει τριπλή δράση στον ανθρώπινο ιστό. Προκαλεί χημικό έγκαυμα, ενώ η ένωση με το νερό εκλύει πολύ υψηλά ποσοστά θερμότητας. Επίσης έχει επιθετική αφαίρεση νερού, γεγονός που το κάνει πολύ επικίνδυνο.

Τέλος σημείωσε πως ένα χημικό έγκαυμα είναι το πιο επείγον περιστατικό. Όταν πέφτει πάνω στο δέρμα ή στο μάτι συνεχίζει να έχει δράση για αρκετό διάστημα.

Έτσι θεωρεί πως η Ιωάννα ήταν τυχερή μέσα στην μεγάλη της ατυχία, που δεν έχασε το μάτι της.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα ήταν τυχερή που δεν έχασε το μάτι της»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.