×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια για αποκατάσταση» (vid)


Sportime Team

Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια για αποκατάσταση» (vid)


Για την επίθεση με το βιτριόλι και την αποκατάσταση της Ιωάννα, μίλησε ο γνωστός πλαστικός χειρούργος Θανάσης Αθανασίου.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του θύματος και τα όσα θα χρειαστούν συνέχεια για να επανέλθει.

«Το βιτριόλι πρόκειται ουσιαστικά για ένα καυστικό υγρό που προκαλεί χημικά εγκαύματα. Αυτά είναι από τα πιο άσχημα εγκαύματα, γιατί καταστρέφουν όλες τις υπομονάδες των ιστών. Δηλαδή από το δέρμα και μπορεί να φτάσει μέχρι και τον ιστό.

Από αυτά που ακούω έχει υποστεί μεγάλη βλάβη το πρόσωπό της και είναι σίγουρα από τις πιο χρονοβόρες επεμβάσεις και χρειάζεται και πάρα πολλές επεμβάσεις για να αποκατασταθούν αυτά τα εγκαύματα, γιατί γίνεται σιγά σιγά η αποκατάσταση όλων των δομών.

Φτιάχνεται από μέσα προς τα έξω, τα νεύρα, οι μυς και μετά το δέρμα. Ο ασθενής έχει φρικτούς πόνους, είναι σε ειδική αγωγή, έχει καταστραφεί ο φυσικός φραγμός του προσώπου», είπε αρχικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση με βιτριόλι: «Για να φτάσει ως εκεί, ποιος ξέρει…» – Η πρώτη ατάκα της 35χρονης για την Ιωάννα

Ενώ πρόσθεσε στη συνέχεια:«Φανταστείτε ότι το δέρμα είναι η πρώτη άμυνα στα μικρόβια και αυτός είναι κατεστραμμένος. Ο κίνδυνος μόλυνσης είναι πάρα πολύ μεγάλος. Το καλό είναι ότι ζούμε σε μια εποχή που η ιατρική τεχνολογία έχει προχωρήσει πάρα πολύ. Στην Αμερική υπάρχουν μέχρι και 3D printers που φτιάχνουν βιολογικούς ιστούς.

Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θα χρειαστεί να γίνει, αλλά σε ολικές καταστροφές υπάρχει και μια τεχνική που λέγεται μεταμόσχευση προσώπου, που μπορείς να πάρεις πρόσωπο από πτωματικό δότη και να το μεταμοσχεύσεις.

Χρειάζεται τουλάχιστον ένα με δύο χρόνια για να υπάρξει αποκατάσταση. Τελικός στόχος είναι η πλήρης αποκατάσταση, όμως αυτό εξαρτάται από το ποια είναι η υπάρχουσα ιστική καταστροφή, πόσο μεγάλη είναι η βλάβη κλπ».Τελευταία Νέα