ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτροπή ειδικών: Tους «ξηλώνει» η κυβέρνηση, άλλα πριν «φύγουν» δεν παρέλειψαν να καταστρέψουν τη Θεσσαλονίκη!

Πριν τη δομική ανασύσταση που θα προωθήσει η κυβέρνηση, η επιτροπή φρόντισε να αφήσει πίσω της «καμένη γη», με την επιβολή lockdown στη Θεσσαλονίκη.
Επιτροπή ειδικών: Tους «ξηλώνει» η κυβέρνηση, άλλα πριν «φύγουν» δεν παρέλειψαν να καταστρέψουν τη Θεσσαλονίκη!

Όπως αλλάζει ο… «Μανωλιός» με τους κυβερνητικούς ανασχηματισμούς μπας και σωθεί λίγο η στραπατσαρισμένη εικόνα του Μαξίμου, έτσι φτάσαμε να κάνουμε και «ανασχηματισμούς» ακόμα και στην επιτροπή ειδικών.

Άλλωστε στο θέατρο του παραλόγου των τελευταίων δυο ετών οι τηλεειδικοί επιστήμονες συμπεριφέρονται σαν πολιτικοί (και οι κυβερνώντες πολιτικοί σαν επιστήμονες). Δεν «αποφασίζουν» στα κανάλια τι θα απαγορευτεί, τι θα επιτραπεί, ποιοι θα λάβουν «προνόμια», ποιοι εργαζόμενοι θα εκβιαστούν και ποιοι θα πεταχτούν στον δρόμο, ποιοι είναι «καλοί» πολίτες και ποιοι είναι «μιάσματα» της κοινωνίας, ποια θρησκευτική εορτή δεν θα γίνει, ποια εθνική εορτή θα κηρυχθεί «παράνομη» κλπ;

Ε, αν δεν είναι αυτό συμπεριφορά πολιτικού, τότε ποια είναι;

«Ανασχηματισμός» στη μίνι… «κυβέρνηση» ειδικών

Αυτή η άτυπη «κυβέρνηση» παρά τω πρωθυπουργώ λοιπόν, αλλάζει. Κάνει… ανακαίνιση. Αφού πρώτα φρόντισε να καταστρέψει τη Θεσσαλονίκη εισηγούμενη mini lockdown, τώρα αλλάζει δομικά και λειτουργικά. Η επιτροπή 33 «ακαταδίωκτων» μελών, θα συμπυκνωθεί σε μια νέα επταμελή ομάδα, με τους υπόλοιπους να λειτουργούν επικουρικά.

Η Μίνα Γκάγκα υπουργοποιήθηκε, ο καθηγητής Πνευμονολογίας (ή «Δόκτωρ – Τρόμος» κατά κάποιες κακές γλώσσες) Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ακούγεται πως προορίζεται για τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ, καθώς φημολογείται πως ο Παναγιώτης Αρκουμανέας έχει ήδη έτοιμη τη παραίτηση του.

«Ανασχηματισμός» με τα όλα του, όπου οι πολύ «χρήσιμοι» αξιοποιούνται, οι «φθαρμένοι» αντικαθίστανται και οι «ενοχλητικοί» παραμερίζονται.

Φρόντισαν να «τελειώσουν» τη Θεσσαλονίκη πριν αποχωρήσουν

Όμως οι επικείμενες αλλαγές στην επιτροπή, καθόλου δεν πτόησαν τους ειδικούς (που σε λίγες μέρες δεν θα έχουν παρά ελάχιστη επιρροή στις αποφάσεις), να καταστρέψουν οικονομικά τη Θεσσαλονίκη, καταδικάζοντας την σε lockdown.

Ήδη καταστηματάρχες της συμπρωτεύουσας βρίσκονται «στα κάγκελα», αναγκασμένοι να κλείνουν τα μαγαζιά τους στη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Απαγόρευση μουσικής (παγκόσμια… καινοτομία ανοησίας) και ντόμινο κατάρρευσης σε διασκέδαση, εστίαση, σε συνδυασμό με είσοδο σε εσωτερικούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους, φέρνουν ερήμωση και απολύσεις στην οικονομική ζωή της πόλης.

Στη Μύκονο βοήθησε ο… αέρας

Στην περίπτωση της κατάφορτης με… «high society» τουρίστες, Μυκόνου, το mini lockdown δεν είχε κρατήσει παραπάνω από 3-4 μέρες, διότι μάλλον η επιτροπή τότε, έκρινε πως τον ιό τον… πήρε ο αέρας. Τώρα με την περίπτωση της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να επικρατήσει… άπνοια.

Πώς να μη «βράζουν» οι Θεσσαλονικείς λοιπόν; Έβαλαν την «υπογραφή» τους ειδικοί από μια επιτροπή που σήμερα είναι – αύριο δεν είναι (σε πόστα αποφάσεων). Έκαναν τη τεράστια ζημιά τους και αποχωρούν με το «μαξιλαράκι» ασφαλείας του ακαταδίωκτου. Διάλεξαν μια από τα ίδια, επαναλαμβάνοντας το καταστροφικό περσινό σκηνικό που ερήμωσε τη Θεσσαλονίκη και έστειλε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα τάρταρα.

Αποτελειώνουν περιοχές της Ελλάδας, ακόμα και λίγο πριν αποχωρήσουν…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιτροπή ειδικών: Tους «ξηλώνει» η κυβέρνηση, άλλα πριν «φύγουν» δεν παρέλειψαν να καταστρέψουν τη Θεσσαλονίκη!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.