ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επτά φορές ισόβια στον serial killer της Κύπρου

Σε επτά φορές ισόβια καταδικάστηκε ο 35χρονος ίλαρχος Νίκος Μεταξάς, αφού κρίθηκε ένοχος για τις δολοφονίες 5 γυναικών και δύο παιδιών, με απόφαση του Μόνιμου κακουργιοδικείου Λευκωσίας.
Επτά φορές ισόβια στον serial killer της Κύπρου

Σε επτά φορές ισόβια καταδικάστηκε ο 35χρονος serial killer Νίκος Μεταξάς, αφού κρίθηκε ένοχος για τις δολοφονίες 5 γυναικών και δύο παιδιών, με απόφαση του Μόνιμου κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Επτά φορές ισόβια είναι η ποινή που επέβαλε το Κακουργιοδικείο Κύπρου στον serial killer Νίκο Μεταξά για τους επτά φόνους που έχει ομολογήσει.

Τα θύματα είναι η 38χρονη Μαρί Ρόουζ, η 28χρονη Αριάν Παλάνας, η 30χρονη Κάχτα Ανού, η 36χρονη Λίβια Μπουνέα, η 8χρονη Έλενα Μπουνέα, η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά και η 6χρονη Σιέρα.

Ο Δικαστής ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν τίθεται θέμα για τη ποινή αφού προβλέπεται ποινή ισοβίων για κάθε φόνο.

Ο 35χρονος έφτασε στο δικαστήριο, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και υπό τη συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών και χωρίς να εκπροσωπείται από δικηγόρο.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Μεταξά:

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεων μου και είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τις συνέπειες. Η στάση μου αυτή δεν ανατρέπει τις τραγικές συνέπειες των πράξεών μου. Δεν μπορώ να πάω πίσω στον χρόνο. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βοηθήσω στη διαλεύκανση των εγκλημάτων μου και να μην καθυστερήσω τη διαδικασία στο δικαστήριο.
Ένα μεγάλο συγγνώμη στα θύματα και στους συγγενείς τους για τον άδικο πόνο που τους προκάλεσα. Η απονομή δικαιοσύνης ας είναι ένα ελάχιστο βάλσαμο.
Ένα μεγάλο συγγνώμη στα παιδιά μου και στους γονείς μου για τη στενοχώρια που τους προκάλεσα.
Ένα μεγάλο συγγνώμη στην κυπριακή κοινωνία που διερωτάται πως ένας άνθρωπος μέλος της έφτασε σε αυτό το σημείο.
Με βασανίζει και μένα το ερώτημα.
Σε κομμάτια των αναμνήσεων μου προσπαθώ να βρω κάποιους λόγους σε οδυνηρές αναμνήσεις.
Αλλά δεν έχω βρει ακόμα την απάντηση.
Είμαι στη διάθεση επιστημονικής ομάδας για να διεξαχθεί ενδελεχής μελέτη για την περίπτωσή μου».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επτά φορές ισόβια στον serial killer της Κύπρου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.