ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται καύσωνας-Χτυπάει 40άρια ο υδράργυρος!

Ανοδική πορεία έχει πάρει ο υδράργυρος από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, μετατρέποντας, σταδιακά, τη χώρα σε «καμίνι». Οι θερμοκρασίες θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τις επόμενες ημέρες, μέχρι και το Σάββατο, ο καύσωνας θα «χτυπήσει» την πόρτα της Ελλάδας, με τον υδράργυρο να φτάνει ή να ξεπερνάει σε κάποιες περιοχές ακόμα και τους 40 βαθμούς...
Έρχεται καύσωνας-Χτυπάει 40άρια ο υδράργυρος!

Ανοδική πορεία έχει πάρει ο υδράργυρος από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, μετατρέποντας, σταδιακά, τη χώρα σε «καμίνι».

Οι θερμοκρασίες θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τις επόμενες ημέρες, μέχρι και το Σάββατο, ο καύσωνας θα «χτυπήσει» την πόρτα της Ελλάδας, με τον υδράργυρο να φτάνει ή να ξεπερνάει σε κάποιες περιοχές ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Όπως προκύπτει από τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας, καθώς και των περισσότερων χωρών της Δυτικής, Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης τουλάχιστον έως και το Σάββατο 01/08.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες των θερμοκρασιών μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουλίου, σε ύψος περί τα 1500 μέτρα, επίπεδο της ατμόσφαιρας στο οποίο μελετώνται οι κινήσεις θερμών και ψυχρών αερίων μαζών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στέφανος Χίος: Τα νέα στοιχεία για την δολοφονική επίθεση!

Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Πέμπτη 30/07 – Σάββατο 01/08, όταν οι συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να ξεπερνά ακόμα και τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι πιο «καυτές» ημέρες θα είναι και οι τρεις τελευταίες του Ιουλίου (29, 30 και 31), ενώ η άνοδος της θερμοκρασίας θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην ανατολική, κυρίως, Ελλάδα, καθώς ο υδράργυρος θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τους 39 βαθμούς. Η κορύφωση του καύσωνα θα έχουμε την Πέμπτη, όπως φάνηκε και στην κίνηση των θερμών μαζών.

Όπως όλα δείχνουν, ο μήνας Ιούλιος μας αποχαιρετά με ζεστό καιρό και θερμοκρασίες στα ύψη που ευνοούν μόνο όσους βρίσκονται σε περίοδο διακοπών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έρχεται καύσωνας-Χτυπάει 40άρια ο υδράργυρος!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.