ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται Lockdown-Η μετάλλαξη Δέλτα η αιτία λένε οι ειδικοί-Ποιες περιοχές κλείνουν!

Η διασπορά του κορονοϊού είναι σε υψηλά επίπεδα και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν ακόμα και τοπικά Lockdown.
Έρχεται Lockdown-Η μετάλλαξη Δέλτα η αιτία λένε οι ειδικοί-Ποιες περιοχές κλείνουν!

Η διασπορά του κορονοϊού είναι σε υψηλά επίπεδα και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν ακόμα και τοπικά Lockdown.

Πιο συγκεκριμένα ο δείκτης θετικότητας έχει φτάσει το 3.5% και αυτό το γεγονός οφείλεται κυρίως στην μετάλλαξη «Δέλτα», όπως επισημάνθηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση που πραγματοποιείται για την πορεία του κορονοϊού αλλά και από τις εκθέσεις του ΕΟΔΥ.

Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη ανακοινώθηκε πως επιβεβαιώθηκαν 2.794 νέα κρούσματα κορονοϊού, έξι συνάνθρωποί μας κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς μειώθηκαν σε 132.

Ενώ έγινε γνωστό πως έχουν βρεθεί αρκετά κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα», τα οποία τα περισσότερα εντοπίζονται στην Αττική (242) και από αυτά μαζικότερη διασπορά παρατηρείται στον νότιο και τον κεντρικό τομέα της Αθήνας.

Τα κρούσματα παρατηρούνται περισσότερο στις ηλικίες κάτω των 40 ετών, που λόγω και της τουριστικής περιόδου, θέλουν να διασκεδάσουν.

Έτσι στο μικροσκόπιο έχουν μπει έξι περιοχές. Οι Π.Ε. Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, καθώς οι δήμοι Ιητών, Θήρας και Πάρου έχουν κατηγοριοποιηθεί σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης.

Πιο συγκεκριμένα σ’ αυτές από το ερχόμενο Σάββατο 17/07 οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί στην εστίαση και στα ξενοδοχεία θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα.

Μία με self test και μία με rapid test και να δηλώνουν τα αποτελέσματα στην ΕΡΓΑΝΗ. Το ίδιο θα ισχύει και για τα πληρώματα των επιβατηγών πλοίων και των κρουαζιερόπλοιων.

Όταν ρωτήθηκε ο Νίκος Χαλδαλιάς πόσο κοντά είμαστε, στο lockdown στις περιοχές αυτές, ο Νίκος Χαλδαλιάς απάντησε, πως βρίσκονται ένα… βήμα πριν από τα επιπλέον μέτρα.

Παρόλα αυτά μπορεί να αποφευχθεί αυτό αν όλοι συμμορφωθούν περισσότερο με τα ισχύοντα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελληνοτουρκικά: Σοβαρό επεισόδιο στην Κύπρο – Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ!

Ολυμπιακός: Η λίστα για τη Νέφτσι Μπακού – Ποιοι «κόπηκαν»

Αντετοκούνμπο: H τάπα του «τρέλανε» όλο τον πλανήτη! (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έρχεται Lockdown-Η μετάλλαξη Δέλτα η αιτία λένε οι ειδικοί-Ποιες περιοχές κλείνουν!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.