ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται το υποκατάστατο κοτόπουλου και θα έχει γεύση… κοτόπουλο!

Η αμερικανική Impossible Foods φιλοδοξεί να ταράξει τα δεδομένα στον τομέα της διατροφής και να κυκλοφορήσει ένα επαναστατικό προϊόν που θα κάνει θραύση
Έρχεται το υποκατάστατο κοτόπουλου και θα έχει γεύση… κοτόπουλο!

Η αμερικανική εταιρία Impossible Foods φιλοδοξεί να ταράξει τα δεδομένα στον τομέα της διατροφής και την προσεχή Τρίτη (14/9) αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα επαναστατικό προϊόν με γεύση… κοτόπουλο.

Θα μοιάζει με κοτόπουλο, αλλά δεν θα είναι! Αυτό ευαγγελίζεται η Impossible Foods η οποία στοχεύει στη βίγκαν αγορά αντικαθιστώντας το κοτόπουλο, με υποκατάστατο κοτόπουλου. Όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι της εταιρίας, οι κοτολέτες από σόγια είναι μόλις ένα από μια σειρά προϊόντων που τους επόμενους μήνες θα κατακλύσουν την αμερικανική αγορά.

Γι’ αυτά η εταιρία έχει πάρει την έγκριση του παγκόσμιου οργανισμού τροφίμων και φαρμάκων για να πουλήσει κάθε της πατέντα στις ΗΠΑ, την Κίνα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να…ψήσει και τους εν δυνάμει πελάτες της, η Impossible Foods ποντάρει στα θρεπτικά συστατικά που θα έχει το υποκατάστο κοτόπουλου, αλλά και τις ενέργειες παρασκευής του που επιβαρύνουν κατά 45% το περιβάλλον.

Επίσης, οι κοτομπουκιές από σόγια θα έχουν 40% λιγότερο λίπος και 25% λιγότερο αλάτι από μια συμβατική κοτομπουκιά. Ήδη τέσσερις αλυσίδες εστιατορίων τύπου fast-food, αλλά και τρεις αλυσίδες σούπερ-μάρκετ έχουν συνάψει συμβόλαιο συνεργασίας και ετοιμάζονται να το θέσουν στη διάθεση των καταναλωτών την προσεχή Τρίτη (14/9).

Η μεταστροφή σε υποκατάστατα κοτόπουλου είναι αίτημα των πελατών, όπως υποστηρίζει ο CEO της εταιρίας, Alex Munoz-Suarez και θα φέρει τα πάνω-κάτω στην αγορά. Επίσης, ο εν λόγω όμιλος, υπολογίζεται ότι θα μπει στο Top-20 των κολοσσών σε λιγότερο από μια πενταετία λόγω αυτού του υποκατάστατου!

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Ατρόμητος: Εκτός αποστολής Αγκιμπού και Μαντί Καμαρά

Ρεάλ Μαδρίτης: Ρατσιστικό σχόλιο για τον Καμαβινγκά – «Πιο μαύρος κι απ’ το κοστούμι του»

11η Σεπτεβρίου: Όταν 200 άνθρωποι προτίμησαν να πηδήξουν στο κενό

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έρχεται το υποκατάστατο κοτόπουλου και θα έχει γεύση… κοτόπουλο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.