ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται αλλαγές στην στρατιωτική θητεία – Ποιους αφορά

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία κατά περίπτωση προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας. Μιλώντας στην εκπομπή «Επτά» της ΕΡΤ1, ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε στην στρατιωτική θητεία των πολυτέκνων, των ανυπότακτων και των αντιρρησιών συνείδησης. «Η θητεία θα είναι εξάμηνη για όλα τα παιδιά που θα υπηρετήσουν και είναι πάνω από πέντε σε μία οικογένεια....
Έρχονται αλλαγές στην στρατιωτική θητεία – Ποιους αφορά

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία κατά περίπτωση προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Επτά» της ΕΡΤ1, ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε στην στρατιωτική θητεία των πολυτέκνων, των ανυπότακτων και των αντιρρησιών συνείδησης.

«Η θητεία θα είναι εξάμηνη για όλα τα παιδιά που θα υπηρετήσουν και είναι πάνω από πέντε σε μία οικογένεια. Επίσης το ίδιο θα γίνεται για οικογένειες με 3 – 4 παιδιά, όπου η θητεία θα μειώνεται», ανέφερε ο κ. Ρήγας.

Επίσης, όπως υπογράμμισε αναφορικά με την στρατιωτική θητεία , υπάρχει τακτοποίηση των ανυπότακτων. «Όσα παιδιά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 πάνε φαντάροι, κλείνουν όλα τα θέματα που είχαν στρατολογικά, ποινικά ή διοικητικά», ανέφερε ο κ. Ρήγας.

«Για τους αντιρρησίες συνείδησης που επιθυμούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της θητείας τους κατεβαίνει το όριο. Αυτό μπορεί να γίνει εφόσον έχουν συμπληρώσει το 33ο έτος από το 35ο που ισχύει σήμερα», διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΠΗΓΗ:madata.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έρχονται αλλαγές στην στρατιωτική θητεία – Ποιους αφορά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.