ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται οι νέες ταυτότητες – Δε θα ισχύουν μετά το 2026 οι παλιές!

Όλο και περισσότερες πληροφορίες έχουμε στα χέρια μας, που αφορούν τις νέες ταυτότητες.
Έρχονται οι νέες ταυτότητες – Δε θα ισχύουν μετά το 2026 οι παλιές!

Αρκετές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι νέες ταυτότητες, ωστόσο η Ελλάδα θα πρέπει να περάσει σε αυτή τη νέα εποχή και τίποτα όπως φαίνεται δεν μπορεί να το σταματήσει.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε αρχικά στους πολίτες που τρέχουν στα αστυνομικά τμήματα προκειμένου να ανανεώσουν την ταυτότητα που ήδη έχουν.

Αυτό όπως ξεκαθάρισε είναι απλά μία ταλαιπωρία για τον κόσμο, αφού οι παλιές ταυτότητες δε θα έχουν καμία απολύτως ισχύ από το 2026 και μετά.

Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, οι ταυτότητες ισχύουν για 10 χρόνια από την έκδοση τους, ωστόσο αυτό θα πάψει να υφίσταται.

Ποια η μορφή και το κόστος της νέας ταυτότητας!

Από κει και πέρα, μάθαμε και περισσότερα πρακτικά πράγματα για τις ταυτότητες, οι οποίες θα έχουν τη μορφή πιστωτικής κάρτα.

Το κόστος τους θα αγγίζει τα 10 ευρώ και θα έχουν 10 χρόνια ζωής από την ημερομηνία της έκδοσης τους φυσικά.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η διάρκεια ισχύος αποτελεί ένα μέτρο που εξασφαλίζει την αξιοπιστία του δελτίου ταυτότητας, καθώς σε διάστημα 10 ετών επέρχονται φυσιογνωμικές αλλαγές στο πρόσωπο του κατόχου.

Παράλληλα, η διάρκεια ισχύος των 10 ετών είναι η μέγιστη δυνατή διάρκεια που επιτρέπεται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό και συνίσταται από τον ICAO.

Όσοι κάνουν την αίτηση τους για τη νέα ταυτότητα και ολοκληρώσουν τη διαδικασία στο αστυνομικό τμήμα, μέσα σε επτά μέρες θα την έχουν παραλάβει.

Ωστόσο υπάρχει περίπτωση να πληρώσετε διπλά, σε περίπτωση έκδοσης δελτίου ταυτότητας εξαιτίας απώλειας ή φθοράς του προηγούμενου δελτίου του αιτούντος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έρχονται οι νέες ταυτότητες – Δε θα ισχύουν μετά το 2026 οι παλιές!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.