ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα για κακούργημα σε ελληνική στοιχηματική εταιρία!

Σύμφωνα με τη «Δίκη στο Open», μια μεγάλη δικαστική έρευνα για τις στοιχηματικές εταιρείες βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Εισαγγελία Αθηνών διερευνά πέντε κακουργήματα για νόμιμη στοιχηματική εταιρεία, η οποία ανακατευθύνει τα κέρδη της σε φορολογικούς παραδείσους. Τα αδικήματα είναι φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος, απάτη, παράβαση του νόμου περί διοργάνωση τυχερών παιγνίων και εγκληματική οργάνωση. Ειδικά ο...
Έρευνα για κακούργημα σε ελληνική στοιχηματική εταιρία!

Σύμφωνα με τη «Δίκη στο Open», μια μεγάλη δικαστική έρευνα για τις στοιχηματικές εταιρείες βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Εισαγγελία Αθηνών διερευνά πέντε κακουργήματα για νόμιμη στοιχηματική εταιρεία, η οποία ανακατευθύνει τα κέρδη της σε φορολογικούς παραδείσους.

Τα αδικήματα είναι φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος, απάτη, παράβαση του νόμου περί διοργάνωση τυχερών παιγνίων και εγκληματική οργάνωση. Ειδικά ο νόμος 4002/2011 επισύρει ποινές κάθειρξης από 10 έως 15 χρόνια. Το έναυσμα της έρευνας έδωσε η εισαγγελέας Εφετών και εποπτεύουσα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινία Σακελλαροπούλου και ήδη η εισαγγελέας εσωτερικής ποινικής δίωξης Σαπφώ Κατσανάκη συσχετίζει τις δικογραφίες, τις οποίες απέστειλε στην Οικονομική Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Euro 1996: Το ποδόσφαιρο γύρισε στο σπίτι του, αλλά το… πήραν οι Γερμανοί (vid)

Στην εισαγγελική αναφορά για το σκάνδαλο των στοιχηματικών εταιρειών περιέχονται συγκεκριμένα στοιχεία για νόμιμη ελληνική εταιρεία στοιχήματος, η οποία φροντίζει να κατευθύνει είτε τους πελάτες της είτε τα ίδια της τα κέρδη σε τρεις διαφορετικές χώρες: Στη Μάλτα, στην Εσθονία και στο Κουρασάο της Καραϊβικής.

Μάλιστα υπό την ίδια άδεια φέρονται να λειτουργούν τα τελευταία τρία χρόνια 19 στοιχηματικές ιστοσελίδες με τελείως διαφορετικά ονόματα. Οι αρχές ερευνούν το πόθεν έσχες του ιδιοκτήτη της νόμιμης ελληνικής εταιρείας στοιχήματος, ενώ ο φορολογικά υπεύθυνος της ίδιας εταιρείας είναι ήδη κακουργηματικά κατηγορούμενος στον 4ο ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έρευνα για κακούργημα σε ελληνική στοιχηματική εταιρία!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.