ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα σοκ: Ένας στους πέντε Έλληνες δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες…

Η έρευνα της Eurostat επιβεβαίωσε την τραγική πτώση στο επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων, στα οκτώ χρόνια των μνημονίων. Η Ελλάδα βρέθηκε το 2017 στη δεύτερη χειρότερη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ότι έχει να κάνει με την κάλυψη των βασικών αναγκών των πολιτών της. Η μόνη που βρέθηκε σε χειρότερη μοίρα από τη χώρα μας,...
Έρευνα σοκ: Ένας στους πέντε Έλληνες δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες…

Η έρευνα της Eurostat επιβεβαίωσε την τραγική πτώση στο επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων, στα οκτώ χρόνια των μνημονίων.

Η Ελλάδα βρέθηκε το 2017 στη δεύτερη χειρότερη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ότι έχει να κάνει με την κάλυψη των βασικών αναγκών των πολιτών της. Η μόνη που βρέθηκε σε χειρότερη μοίρα από τη χώρα μας, ήταν… η γειτονική Βουλγαρία.

Οι βασικές ανάγκες , όπως τις καθορίζει η Eurostat ως αναγκαίες ή απαραίτητες για να έχουν οι πολίτες μια επιθυμητή διαβίωση είναι οι ακόλουθες:

-Η έγκαιρη πληρωμή των λογαριασμών

-Η επαρκής θέρμανση του σπιτιού τους

-Η αντιμετώπιση απρόβλεπτων δαπανών

-Η δυνατότητα να τρώνε τακτικά κρέας (ή ψάρι ή το ισοδύναμό τους σε λαχανικά)

-Να έχουν πλυντήριο ρούχων

-Να έχουν αυτοκίνητο

-Να κάνουν μια εβδομάδα διακοπές εκτός σπιτιού

-Να έχουν τηλέφωνο

-Να έχουν τηλεόραση

Σε ότι έχει να κάνει με τα στοιχεία της έρευνας, σε ποσοστό 21,1% δηλαδή πάνω από ένας στους πέντε Έλληνες, δεν μπορούσε να καλύψει τουλάχιστον μια από τις τέσσερις βασικές του ανάγκες και βρέθηκε στην προτελευταία θέση της λίστας, αφήνοντας στην τελευταία τη Βουλγαρία με ποσοστό 30%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χώρες που το οικονομικό τους επίπεδο αποτελούσε… παράδειγμα προς αποφυγή για την Ελλάδα, κατάφεραν να την ξεπεράσουν τη χώρα μας, με τους Ρουμάνους να είναι στην τρίτη θέση πριν το τέλος της λίστας με ποσοστό κάλυψης βασικών αναγκών των πολιτών της τάξης του 19,4% και τους Ούγγρους να βρίσκονται στην τέταρτη θέση απ’ το τέλος, με ποσοστό 14,3%.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έρευνα σοκ: Ένας στους πέντε Έλληνες δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.