ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα της Επ. Κεφαλαιαγοράς για το ενδεχόμενο χειραγώγησης των μετοχών

 «Δεν μπορούμε να προσχωρήσουμε σε κανένα σενάριο, αν δεν δούμε τα τελικά αποτελέσματα της έρευνας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χαράλαμπος Γκότσης
Έρευνα της Επ. Κεφαλαιαγοράς για το ενδεχόμενο χειραγώγησης των μετοχών

Τον έλεγχο των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι οποίες οδήγησαν στις χθεσινές ισχυρές τραπεζικές απώλειες, ξεκίνησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ερευνώντας το ενδεχόμενο χειραγώγησης των μετοχών μέσω του short-selling.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χαράλαμπος Γκότσης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», εκτίμησε ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Χ.Α. «υπήρξαν κινήσεις, οι οποίες εν πολλοίς δεν ήταν δικαιολογημένες από κάποιο συγκεκριμένο έκτακτο μεγάλο γεγονός».

Πάντως, επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να προσχωρήσουμε σε κανένα σενάριο, αν δεν δούμε τα τελικά αποτελέσματα της έρευνας», ενώ εξήγησε ότι «αυτή τη στιγμή διεξάγουμε έλεγχο για να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν ενδείξεις χειραγώγησης μέσω κινήσεων short-selling».

Διευκρίνισε δε, ότι ο έλεγχος των συναλλαγών έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς «κάθε φορά που υπάρχουν τέτοιου είδους έντονες διακυμάνσεις, οι οποίες επηρεάζουν την αγορά, εμείς κοιτάμε τι συνέβη -πόσο μάλλον τώρα, όταν είχαμε αυτή την εικόνα».

Όσον αφορά την υπόθεση της Folli-Follie, διαβεβαίωσε ότι «κάναμε τα πάντα και μ’ όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε». «Ξεκινήσαμε από την πρώτη στιγμή, μόλις είδαμε τη ραγδαία πτώση της μετοχής, και έχουμε καταγράψει πάρα πολλές ενέργειες και αποφάσεις. Στείλαμε τρεις φορές την εταιρεία στη δικαιοσύνη, δεν έχει ξανασυμβεί αυτό» έσπευσε να προσθέσει.

Και συνέχισε: «Φτάσαμε σε συμπεράσματα για συναλλαγές εκτός Ευρώπης -στην Ασία οι περισσότερες- όπου εκεί καταλήξαμε και σε χειραγώγηση. Επιβάλλαμε το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ στην Ελλάδα, για ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα βέβαια».

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έρευνα της Επ. Κεφαλαιαγοράς για το ενδεχόμενο χειραγώγησης των μετοχών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.