ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργασιακά: Τέλος οι πληρωμένες υπερωρίες – Ρεπό ή έξτρα άδεια για όσους δουλεύουν παραπάνω

Οι εργοδότες θα δηλώνουν πλέον ψηφιακά τα σχήματα ωραρίου ή τροποποίησης ωραρίου
Εργασιακά: Τέλος οι πληρωμένες υπερωρίες – Ρεπό ή έξτρα άδεια για όσους δουλεύουν παραπάνω

Σημαντικές αλλαγές έρχονται αναφορικά στις υπερωρίες με το νέο εργασιακό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ που θα κατατεθεί τέλος Οκτωβρίου.

Στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, που αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Εργασίας στην Βουλή εντός του Οκτωβρίου, oι υπερωρίες πλέον δεν θα πληρώνονται επιπλέον και στον εργοδότη θα δίνεται ρεπό ή έξτρα άδεια σε όσους εργάζονται παραπάνω, θα ενταχθεί επιπλέον διάταξη για το «ψηφιακό ωράριο» και το νέο σύστημα «Εργάνη ΙΙ».

Οι εργοδότες θα δηλώνουν πλέον ψηφιακά τα σχήματα ωραρίου ή τροποποίησης ωραρίου.

Θα ακολουθήσει η εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας του εργαζόμενου, που θα είναι συνδεδεμένη με το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» σε πραγματικό χρόνο.

Μέσω της κάρτας θα καταγράφεται η ώρα εισόδου και εξόδου των εργαζομένων σε ηλεκτρονικό ρολόι παρουσίας προσωπικού και θα διαβιβάζονται αυτόματα με ηλεκτρονικό τρόπο στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ», όπου και θα διασταυρώνονται.

ΠΗΓΗ: megatv.gr

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εργασιακά: Τέλος οι πληρωμένες υπερωρίες – Ρεπό ή έξτρα άδεια για όσους δουλεύουν παραπάνω», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.