ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εστίαση: Πώς εξηγούν οι λοιμωξιολόγοι την απαγόρευση της μουσικής (vid)

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ - 28/04/2021
Εστίαση: Πώς εξηγούν οι λοιμωξιολόγοι την απαγόρευση της μουσικής (vid)

Πολύς λόγος έχει για το γεγονός ότι η εστίαση ανοίγει και πάλι στην χώρα μας χωρίς όμως να επιτρέπεται τα μαγαζιά να παίζουν μουσική.

Η εστίαση ανοίγει τη Δευτέρα 3 Μαΐου, χωρίς όμως μουσική όπως ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Απόφαση που προκάλεσε απορίες και σχόλια, ενώ η απαγόρευση μουσικής έφερε… πάρτι στο Twitter, όπως ήταν φυσικό.

Τον επιστημονικό λόγο πίσω από τον οποίο θα ανοίξει η εστίαση χωρίς ωστόσο να υπάρχει μουσική στα μαγαζιά εξήγησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος.

Το συγκεκριμένο μέτρο έχει να κάνει με την ένταση της φωνής και τα σταγονίδια που βγαίνουν από το στόμα με αποτέλεσμα να μεταδίδεται ο κορονοϊός. Διευκρίνισε ο καθηγητής.

«Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια και οδηγεί τους ανθρώπους να έρχονται πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος που απαγορεύεται η μουσική στην εστίαση. Δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι οδηγούμαστε να προσαρμόσουμε τη φωνή μας», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε:

«Χωρίς μουσική δεν θα καταβάλλεται η επιπλέον προσπάθεια που χρειάζεται για να ακουστούμε σε έναν χώρο που έχει δυνατή μουσική και η οποία στέλνει τα σταγονίδιά μας και μαζί με αυτά τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία».

Καταλήγοντας συμπλήρωσε: «Με αυτό τον τρόπο θα είναι ασφαλέστερη η δραστηριότητα που ανοίγει. Με τον άλλο τρόπο δεν θα είναι το ίδιο ασφαλής. Υπάρχει μια παρανόηση πως το πρόβλημα είναι πίσω μας. Δεν είναι πίσω μας. Είμαστε σε μια πορεία βελτίωσης και σταθεροποίησης αλλά δεν είμαστε σε φάση που έχουμε ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα και τα έχουμε αφήσει όλα πίσω μας».

Δείτε παρακάτω όσα είπε στο OPEN για την απαγόρευση μουσικής στην Εστίαση

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εστίαση: Πώς εξηγούν οι λοιμωξιολόγοι την απαγόρευση της μουσικής (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.