ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εθνική ντροπή: «Πέρασε» η εισήγηση Μπακογιάννη για το ψευδοκράτος του Κοσόβου – «Μαχαιριά» στη σύμμαχο Σερβία με 4 ψήφους από ΝΔ!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαλύει τους ιστορικούς δεσμούς με τη Σερβία, ευνοεί τη «Μεγάλη Αλβανία» και την «κοσοβοποίηση» Θράκης και Κύπρου!
Εθνική ντροπή: «Πέρασε» η εισήγηση Μπακογιάννη για το ψευδοκράτος του Κοσόβου – «Μαχαιριά» στη σύμμαχο Σερβία με 4 ψήφους από ΝΔ!

Τη μία εθνική ντροπή μετά την άλλη, καταγράφει η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προκειμένου να υπηρετεί πιστά τα δυτικά κέντρα εξουσίας. Ιστορικοί δεσμοί αιώνων με ομόδοξα κράτη, «σπάνε» από ντροπιαστικές ψήφους που υπονομεύουν το ίδιο το μέλλον της Ελλάδας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί τη χώρα μας στο να εγκαταλείπει τους παραδοσιακούς συμμάχους της και να απομονώνεται όλο και περισσότερο διπλωματικά.

Η Ελλάδα γίνεται ένας αποκομμένος και αδύναμος «δορυφόρος» των ΗΠΑ, χωρίς το παραμικρό στρατηγικό όφελος και χωρίς «plan b» για το ενδεχόμενο που τα ευρωατλαντικά κέντρα αποφασίσουν ότι η χώρα μας πρέπει να θυσιαστεί σαν ένα πιόνι στο γεωστρατηγικό «σκάκι». Κάτι που φαίνεται να έχει αποφασιστεί ήδη, σύμφωνα με τις Πρέσπες του Αιγαίου που ξεκίνησε να προαναγγέλλει ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σε μια εποχή που το καθεστώς του Έντι Ράμα προωθεί τον ξεριζωμό του ελληνισμού στη Βόρεια Ήπειρο, η Ντόρα Μπακογιάννη και άλλοι 3 βουλευτές της ΝΔ, στηρίζουν έμπρακτα τα συμφέροντα της «Μεγάλης Αλβανίας» και τορπιλίζουν χωρίς ντροπή τα εθνικά δίκαια της Σερβίας. Η αδελφή του πρωθυπουργού εισηγήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διάσκεψη του Συμβουλίου της Ευρώπης πρόταση για την ένταξη του Κοσόβου, η οποία τελικά και υπερψηφίστηκε από 131 βουλευτές, 29 καταψήφισαν και 11 (ανάμεσα τους Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Παπανδρέου) ήταν απόντες.

Από ελληνικής πλευράς όλοι οι βουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν την κατάπτυστη εισήγηση, δηλαδή η Ντόρα Μπακογιάννη, η Άννα Ευθυμίου, ο Γιώργος Σταμάτης και ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης. Προς τιμήν της, καταψήφισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη.

Έτσι το Κόσοβο, ένα παράνομο κρατίδιο που είναι μη αναγνωρισμένο από τη χώρα μας και αποτελεί κέντρο του αλβανικού αλυτρωτισμού, περνάει τις πύλες της Ευρώπης όχι μόνο με ελληνική ψήφο, αλλά με την Ελλάδα να παίζει τον ρόλο του προξενητή γι’ αυτή την ανίερη ένωση. Και αυτό γίνεται ενώ ο καταπιεζόμενος σερβικός πληθυσμός στην Πρίστινα, βρίσκεται υπό συνθήκες εθνοκάθαρσης και ενώ το καθεστώς Ράμα έχει φυλακίσει παράνομα τον νόμιμο Δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ντάντσιτς μίλησε για «ημέρα ντροπής σήμερα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE). Για πρώτη φορά στην ιστορία, συστήθηκε η ένταξη σε κάτι που δεν είναι κράτος και δεν πληροί τις βασικές απαιτήσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πυροβολεί για άλλη μια φορά τα πόδια της Ελλάδας, ανοίγοντας διάπλατη διπλωματική «πόρτα» για ανάλογη «κοσοβοποίηση» της Θράκης, της Μακεδονίας, του Αιγαίου και της κατεχόμενης Κύπρου. Εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της «Μεγάλης Αλβανίας», μιας ανθελληνικής χώρας – δηλαδή – που διατηρεί φιλικούς δεσμούς με την Τουρκία.

Πρόκειται για μια στιγμή ιστορικής ντροπής. Η ελληνική κυβέρνηση έβαλε την υπογραφή της στον εθνικό ακρωτηριασμό της Σερβίας, μιας φιλικής χώρας με την οποία μας ενώνουν κοινοί αγώνες κατά της οθωμανικής μάστιγας και κοινή πίστη στην Ορθοδοξία. Σε μια ενδεχόμενη στιγμή εθνικής κρίσης, όταν θα αποφασίσουν να μας εγκαταλείψουν οι δυτικοί σύμμαχοι, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να ζητήσει καμία βοήθεια από τη Σερβία. Και τις «εξυπηρετήσεις» της Ντόρας Μπακογιάννη θα τις πληρώσει ο ελληνικός λαός…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εθνική ντροπή: «Πέρασε» η εισήγηση Μπακογιάννη για το ψευδοκράτος του Κοσόβου – «Μαχαιριά» στη σύμμαχο Σερβία με 4 ψήφους από ΝΔ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.