ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εθνικός κίνδυνος: Η Σάμος «φλέγεται» από την οργή των μουσουλμάνων, και ο Μητσοτάκης ρίχνει λάδι στη φωτιά με διπλωματικούς παλικαρισμούς!

Την ώρα που ο αμέριμνος Κ. Μητσοτάκης «ανεμίζει» τη σημαία του Ισραήλ σε διπλωματικό επίπεδο, το ΚΥΤ στη Σάμο βρίσκεται στα όρια της έκρηξης!
Εθνικός κίνδυνος: Η Σάμος «φλέγεται» από την οργή των μουσουλμάνων, και ο Μητσοτάκης ρίχνει λάδι στη φωτιά με διπλωματικούς παλικαρισμούς!

Στη σκιά των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και του παγκόσμιου αναβρασμού που υπάρχει στον μουσουλμανικό κόσμο λόγω των όσων συμβαίνουν στη Γάζα, η Σάμος, η Λέρος, η Κως και η Χίος έχουν μετατραπεί σε «καζάνια που βράζουν» και μόνο μία σπίθα χρειάζεται για να εκραγούν.

Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί για άλλη μια φορά μια τυχοδιωκτική και ριψοκίνδυνη διπλωματική θέση σε σχέση με τα τραγικά γεγονότα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, που δεν θέτει ως προτεραιότητα το να κρατηθούν οι ισορροπίες που θα διαφυλάξουν την εθνική μας ασφάλεια – άλλα βάζει πάνω απ’ όλα την προσωπική προβολή του αλαζόνα πρωθυπουργού και την απροϋπόθετη στήριξη των «εταίρων», ακόμα και όταν εκείνοι διαπράττουν εγκλήματα πολέμου.

Η πολιτική αποστάσεων και η διπλωματική ευελιξία δεν υπάρχει στον πολιτικό «χάρτη» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επιθυμεί μονίμως να προβάλλει τον εαυτό του ως βασιλικότερο του βασιλέως στο δυτικό στρατόπεδο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρώτα έδρασε τυχοδιωκτικά στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας αφού έσυρε με δική του πρωτοβουλία την Ελλάδα στις αντιρωσικές κυρώσεις, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να πληρώνουν πολύ ακριβά το τίμημα της ενεργειακής ένδειας και της ακρίβειας έως και σήμερα. Αδιάφορος στο να κρατήσει ανοιχτές τις διπλωματικές γέφυρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστρεψε ολοσχερώς τις σχέσεις αιώνων με την ορθόδοξη Ρωσία και στη συνέχεια αποδυνάμωσε την άμυνα των νησιών για να στείλει όπλα στην Ουκρανία, βάζοντας τη χώρα στο «μάτι του κυκλώνα» για να κερδίσει ο ίδιος διεθνή αναγνώριση στο ευρωατλαντικό μπλοκ.

Τον ίδιο τυχοδιωκτισμό και τον ίδιο μικρομεγαλισμό επιδεικνύει και τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπροστά στο μέτωπο του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς. Από την πρώτη ώρα πήρε ανοιχτά το μέρος του Ισραήλ και φτάσαμε μέχρι και στην ανακοίνωση ότι θα μεταβεί στο – στοχευμένο με ρουκέτες – Τελ Αβίβ, για να γίνει ο τρίτος ηγέτης (μετά τον Μπάιντεν και τον Σολτς) που θα συναντηθεί με τον Νετανιάχου. Το υπερφίαλο εγχείρημα του Κυριάκου Μητσοτάκη εξελίχθηκε σε φιάσκο, αφού το ταξίδι ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο.

Η μεγάλη εικόνα είναι ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεχίζει να παίζει με τη φωτιά, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τους Έλληνες πολίτες και την εσωτερική μας ασφάλεια γενικότερα. Ο ίδιος ασχολείται εμμονικά με το πώς να αναπτερώσει το διεθνές πολιτικό προφίλ του, και δεν δείχνει να λαμβάνει υπόψιν ότι η Ελλάδα είναι ένα απέραντο hot – spot μουσουλμάνων που ανά πάσα στιγμή μπορεί να αναφλεγεί.

Η κυβέρνηση έφτασε μέχρι και στην παντελώς αχρείαστη και επιπόλαιη ενέργεια να φωταγωγήσει τη Βουλή με τη σημαία του Ισραήλ, μην υπολογίζοντας ότι αυτή τη στιγμή αποτελεί «κόκκινο πανί» για εκατοντάδες χιλιάδες Άραβες που βρίσκονται στη χώρα μας.

Σε οριακή κατάσταση το ΚΥΤ Σάμου – Φόβοι για εξέγερση!

Αυτές τις μέρες, η Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή μεταναστών στη Σάμο βρίσκεται σε οριακό σημείο «έκρηξης». Αστυνομικοί καλούνται να επιχειρήσουν για να σταματήσουν επεισόδια και συμπλοκές που έχει πυροδοτήσει η σύγκρουση στη Γάζα. Το βράδυ της Τρίτης (17/10) στη δομή όπου βρίσκονται περίπου 4.500 άτομα (μεταξύ των οποίων πολλοί Παλαιστίνιοι) επικράτησε χάος, όταν έγινε γνωστή η επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας.

Περίπου 700 άτομα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα για την Παλαιστίνη και τον Αλλάχ, και ζητούσαν να βγουν από τη δομή. Μάλιστα, ανέβαζαν βίντεο της διαμαρτυρίας σε live streaming και κινήθηκαν μαζικά προς την έξοδο για να κάνουν πορεία στο νησί, πετροβολώντας τους αστυνομικούς.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποτρέψουν μια μαζική έξοδο σημειώθηκαν επεισόδια, έτσι έγιναν οκτώ προσαγωγές, εκ των οποίων οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις, καθώς τα άτομα ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους σε έκνομες ενέργειες. Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της διατάραξης της κοινής ειρήνης και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια.

Την ίδια ώρα αυξάνονται συνεχώς οι μετανάστες που συρρέουν στο νησί της Σάμου, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday, καθημερινά στο νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου καταφθάνουν με βάρκες μέσω Τουρκίας από 50 έως και 150 άνθρωποι αφρικανικής και πακιστανικής καταγωγής.

Οι τοπικές κοινωνίες των ακριτικών νησιών έφτασαν να ακούνε σήμερα μέσα στη χώρα τους το οργισμένο σύνθημα «Αλλάχου Άκμπαρ» από ένα οργισμένο, ετερόκλητο πλήθος που μοιάζει να δίνει θρησκευτικές διαστάσεις στην έκρηξη οργής του. Οι κάτοικοι της Σάμου, της Χίου, της Κω και όλων των ευαίσθητων περιοχών που βρίσκονται κοντά σε ελεγχόμενες δομές μεταναστών, ζουν τον τρόμο μιας πιθανής εξέγερσης και από την άλλη βλέπουν έναν πρωθυπουργό να ρίχνει λάδι στη φωτιά με πολιτικά «νταηλίκια» και απερίσκεπτες κινήσεις εντυπωσιασμού…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εθνικός κίνδυνος: Η Σάμος «φλέγεται» από την οργή των μουσουλμάνων, και ο Μητσοτάκης ρίχνει λάδι στη φωτιά με διπλωματικούς παλικαρισμούς!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.