ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εθνικός ξεπεσμός: Ο πρώην… «μακεδονομάχος» Μητσοτάκης, μάλωσε τη Βουλγαρία επειδή εμποδίζει τα Σκόπια να ενταχθούν στην ΕΕ!

Στον πιο φανατικό οπαδό της Συμφωνίας των Πρεσπών εξελίσσεται ο πάλαι ποτέ... «μακεδονομάχος» Κυριάκος Μητσοτάκης.
Εθνικός ξεπεσμός: Ο πρώην… «μακεδονομάχος» Μητσοτάκης, μάλωσε τη Βουλγαρία επειδή εμποδίζει τα Σκόπια να ενταχθούν στην ΕΕ!

Η κοροϊδία της κυβέρνησης των πρώην… «μακεδονομάχων» δεν έχει όρια, αφού φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν με κάθε αφορμή πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μετατραπεί στον πιο θερμό οπαδό της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Νέα Δημοκρατία που το 2019 κέρδισε τις εκλογές κάνοντας… σημαία τον «αγώνα» υπεράσπισης του ονόματος της Μακεδονίας, σήμερα έφτασε να επιδεικνύει τέτοιο ενδοτισμό για το ξεπούλημα της ιστορίας μας και τέτοιο ζήλο για να αναβαθμιστούν διπλωματικά τα Σκόπια, που ούτε ο ίδιος ο Ζάεφ δεν διαθέτει.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου των New York Times, Steven Erlanger, στα πλαίσια του συνεδρίου Athens Democracy Forum, o πρωθυπουργός δήλωσε πως : «Δεν υποστηρίζουμε την Βουλγαρία στα προβλήματα που δημιουργεί στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας»!

Ο πρωθυπουργός «δίνει μάχες» για τα Σκόπια και όχι για την Ελλάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαιώνει απόλυτα τα λόγια που είπε πέρυσι ο Ζόραν Ζάεφ πως «έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον». Συνεχίζει να δίνει μάχες – ντροπή. Μιλάμε για τον απόλυτο εθνικό εξευτελισμό. Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας παρόλο που δεν έχει υποστεί παρόμοια επίθεση παραχάραξης και οικειοποίησης της ιστορίας της από τα Σκόπια, θέτει βέτο στην ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπιανών και η Ελληνική πλευρά που παρέδωσε όνομα, υπηκοότητα και γλώσσα, διαμαρτύρεται για το βέτο των Βουλγάρων!

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας με σοβαρό τρόπο υπερασπίζεται την ιστορία της, προστατεύεται από αλυτρωτικές τάσεις, αρνείται να αναγνωρίσει το ανέκδοτο του να ονομάζεται Μακεδονικός ένας καθαρά σλαβικός λαός, ποιεί τα αυτονόητα.

Η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας φαίνεται πως είναι πολύ αδιάφορο θέμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που συμπεριφέρεται σαν «υπάλληλος» των Βρυξελλών, «μαλώνοντας» τη Βουλγαρία, που απλά έπραξε όσα δεν έπραξε ο ίδιος!

Και παρόλο που ακόμα και αυτή η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών δεν ακολουθείται πιστά από τους Σκοπιανούς, οι οποίοι την παραβιάζουν συχνά – πυκνά, ούτε αυτό φαίνεται να πτοεί τον πρωθυπουργό, για να συνεχίσει να δίνει… μάχες.

Κυβιστήσεις χωρίς τελειωμό

Και μη ξεχνάμε πως είναι ο ίδιος άνθρωπος που δήλωνε για τη Συμφωνία των Πρεσπών στις 24/1/2019 στη Βουλή πως: «η Ελλάδα μπορεί ανά πασά στιγμή να βάλει βέτο στη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή οικογένεια»

Πραγματικά, πόσο πιο εξευτελιστικά μπορεί να συμπεριφερθεί η Νέα Δημοκρατία, παρασύροντας και το κύρος της χώρας μαζί της; Που χάθηκαν όλοι οι «μακεδονομάχοι» της παράταξης; Πόσες τέτοιες κυβιστήσεις έχει ακόμα το… πρόγραμμα μέχρι τις εκλογές;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εθνικός ξεπεσμός: Ο πρώην… «μακεδονομάχος» Μητσοτάκης, μάλωσε τη Βουλγαρία επειδή εμποδίζει τα Σκόπια να ενταχθούν στην ΕΕ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.