ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ετοιμάζονται να βάλουν εισιτήριο για να μπορέσεις να επισκεφθείς τον Όλυμπο!

Στην κυβέρνηση στα πλαίσια της για την βελτίωση της επιχειρηματικής δράσης μπορεί να ΄προχωρήσουν στην επιβολή εισιτηρίου για την είσοδο στον Όλυμπο
Ετοιμάζονται να βάλουν εισιτήριο για να μπορέσεις να επισκεφθείς τον Όλυμπο!

Στην κυβέρνηση σκέφτονται στα πλαίσια διεύρυνση της επιχειρηματικής δράσης, να θεσπίσουν εισιτήριο για την είσοδο στον Όλυμπο.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος από την κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει την επιχειρηματική δράση, με κάποιους τρόπους (εισιτήριο).

Έτσι σκέφτεται να υλοποιήσει και να προωθήσει απόφαση, που πήρε πριν από λίγο καιρό. Σύμφωνα με αυτή για να μπορέσει κάποιος να επισκεφτεί τον Όλυμπο θα πρέπει να καταβάλει κάποιο αντίτιμο.

Οι αρμοδιότητες για τον έλεγχο θα δοθούν σε συγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρίες, όπως είναι φυσικό την όλη ομορφιά της περιοχής θα μπορούν να την απολαμβάνουν όλο και λιγότερα άτομα.

Οι λεπτομέρειες για το όλο γεγονός, περιγράφονται σε έγγραφο του υπουργείου με τίτλο: «Θέσπιση εισιτηρίου εισόδου στην περιοχή του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου με κωδικό GR1250001 και ονομασία Ορος Ολυμπος».

Από την απόφαση αυτή θα εξαιρούνται η περιοχή του καταφυγίου του ΣΕΟ Λεπτοκαρυάς, ένα κομμάτι – το χαμηλότερο – των πλαγιών του νότιου Ολύμπου και δυτικά, οι πλαγιές δυτικά της κορυφογραμμής Φλάμπουρο – Κίτρος έως κάτω το οροπέδιο Μπάρα.

Όπως έχει κάνει γνωστό η κυβέρνηση τα έσοδα θα αποτελέσουν πόρο για τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

Δεν υπάρχει όμως σαφής αναφορά για το που και για ποιον σκοπό, θα καταβάλλονται τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται. Που αναμένεται να είναι αρκετά, καθώς υπολογίζεται πως ετήσια, περίπου 160.000 άτομα επισκέπτονται τον χόρο, για να θαυμάσουν την φυσική ομορφιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιά Βίλια: Παραλίγο αεροπορική τραγωδία με το ρωσικό Ιλιούσιν

Φωτιά στα Βίλια: 3η μέρα καταστροφής – Κίνδυνος για Παλαιοχώρι και Θέα

Ολυμπιακός: Κοντά στη μεγάλη επιστροφή ο Μανωλάς – Προς Νάπολι ο Καμαρά!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ετοιμάζονται να βάλουν εισιτήριο για να μπορέσεις να επισκεφθείς τον Όλυμπο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.