ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι «ανοίγουν» τα νησιά στις 25 Μαΐου: Αναλυτικό ρεπορτάζ

Σε λίγες μέρες απελευθερώνεται η μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα και όλοι προετοιμάζονται για την μετακίνηση στα νησιά.  Στις 18 Μαΐου οι πολίτες θα μπορούν να ταξιδέψουν από νομό σε νομό, αλλά και στην Κρήτη. Η πιθανή ημερομηνία που θα ανοίξουν οι μετακινήσεις και στα υπόλοιπα νησιά είναι η 25η Μαΐου.   Υπό άλλες συνθήκες τέτοια...
Έτσι «ανοίγουν» τα νησιά στις 25 Μαΐου: Αναλυτικό ρεπορτάζ

Σε λίγες μέρες απελευθερώνεται η μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα και όλοι προετοιμάζονται για την μετακίνηση στα νησιά. 

Στις 18 Μαΐου οι πολίτες θα μπορούν να ταξιδέψουν από νομό σε νομό, αλλά και στην Κρήτη. Η πιθανή ημερομηνία που θα ανοίξουν οι μετακινήσεις και στα υπόλοιπα νησιά είναι η 25η Μαΐου.

 

Υπό άλλες συνθήκες τέτοια εποχή θα κλείναμε τις διακοπές μας για να περάσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές σε κάποιο από τα νησιά της χώρας.

Φέτος είναι διαφορετικά τα πράγματα και οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών είναι αρκετά προβληματισμένοι. Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχεται ο πληθυσμός των νησιών την απελευθέρωση των μετακινήσεων που έρχεται.

Από τη μία η ανακούφιση για την πολυπόθητη επανεκκίνηση της οικονομίας σε περιοχές που ουσιαστικά βασίζονται στον τουρισμό, από την άλλη η αγωνία για ενδεχόμενη μεταφορά του κορονοϊού σε περιοχές που ως σήμερα παραμένουν αλώβητες.

Στόχος είναι να μην χαθεί η φετινή σεζόν, αλλά και να μην υπάρξει διασπορά του ιού στη νησιωτική χώρα. Ήδη μεγάλο πλήγμα ήταν το γεγονός ότι με την απαγόρευση κανένας δεν πήγε στα νησιά και πολλές κρατήσεις ακυρώθηκαν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το λιμάνι της Νάξου υποδέχθηκε μόλις 611 επισκέπτες τον Απρίλιο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έτσι «ανοίγουν» τα νησιά στις 25 Μαΐου: Αναλυτικό ρεπορτάζ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.