ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι θα καταλάβετε αν παρακολουθεί κάποιος το κινητό σας τηλέφωνο

Ποια είναι τα σημάδια στο κινητό σας που αποδεικνύουν ότι είναι παραβιασμένο και πώς προφυλασσόμαστε; Όλες οι απαντήσεις παρακάτω.
Έτσι θα καταλάβετε αν παρακολουθεί κάποιος το κινητό σας τηλέφωνο

Πρόσφατα διαβάσατε στο Sportime για την εφαρμογή που κλέβει τραπεζικά δεδομένα από Android συσκευές. Αυτή τη φορά, η παγκόσμια εταιρεία κυβερνοασφάλειας ESET δίνει τις δικές τις συμβουλές για το πώς θα καταλάβετε εάν έχουν «χακάρει» το κινητό σας.

Καθώς λοιπόν η τεχνολογία προχωρά, η αλήθεια είναι πως γίνεται όλο και λιγότερο ασφαλής. Κι αυτό διότι οι χάκερ βρίσκουν ολοένα και περισσότερους νέους τρόπους για να παρακάμψουν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και μερικοί από αυτούς είναι τόσο καλοί που δεν θα καταλάβετε πότε ότι σας παραβίασαν ένα κινητό.

Ποια είναι λοιπόν τα σημάδια που δείχνουν ότι το smartphone σας έχει παραβιαστεί; Αν η μπαταρία του κινητού σας αδειάζει πιο γρήγορα από το συνηθισμένο, αν τα δεδομένα που καταναλώνετε είναι περισσότερα από τον χρόνο περιήγησής σας στο διαδίκτυο δεδομένα, ή αν άγνωστες εφαρμογές εγκαθίστανται χωρίς να το επιτρέψετε, τότε ενδεχομένως κάτι δεν πάει καλά.

Φυσικά αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα… συμπτώματα. Από ‘κει και πέρα, μια αλλαγή στη θερμοκρασία του τηλεφώνου σας μπορεί επίσης να οφείλεται σε χάκερτ, όπως και αν αρχίζει να καλεί ανθρώπους.

Μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να μην κατεβάζετε κάποιο περίεργο αρχείο αν δεν ξέρετε τι είναι και από ποιον είναι, αλλά και να μην  χρησιμοποιείτε ανοιχτές συνδέσεις WiFi σε δημόσιους χώρους.

Παράλληλα, βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας διαθέτει όλες τις τελευταίες ενημερώσεις από την εταιρεία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έτσι θα καταλάβετε αν παρακολουθεί κάποιος το κινητό σας τηλέφωνο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.