ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι θα πολεμήσει το «βαθύ κράτος» ο Μητσοτάκης; Προσλήψεις με μπλοκάκι στον ΟΣΕ στο «παρά πέντε» των εκλογών καταγγέλλει ο Κ.Γενηδούνιας!

Προσλήψεις στον ΟΣΕ έγιναν «νύχτα» και εκτός ΑΣΕΠ, σε κρίσιμες ειδικότητες - Σύμφωνα με την καταγγελία τις εισηγήθηκε στέλεχος που διώκεται ποινικά!
Έτσι θα πολεμήσει το «βαθύ κράτος» ο Μητσοτάκης; Προσλήψεις με μπλοκάκι στον ΟΣΕ στο «παρά πέντε» των εκλογών καταγγέλλει ο Κ.Γενηδούνιας!

Μετά το έγκλημα των Τεμπών και τη παλλαϊκή κατακραυγή προς την κυβέρνηση λόγω του ότι μετέτρεψε τον σιδηρόδρομο σε παγίδα θανάτου, θυμόμαστε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς να έχει την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα (ως συνήθως) και τις ευθύνες που φέρει ο ίδιος και η κυβέρνηση του, έλεγε ότι ο κόσμος πρέπει να τον ξαναψηφίσει για να κηρύξει… πόλεμο με το «βαθύ κράτος» του ΟΣΕ.

Ένα κράτος που – όπως φάνηκε και από την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών – ευνοεί ρουσφέτια, συγκαλύψεις σημαντικών προβλημάτων στον σιδηρόδρομο και προσλήψεις ακατάλληλων και ανεκπαίδευτων εργαζομένων που τοποθετούνταν σε νευραλγικές θέσεις. Και ο πρωθυπουργός μιλούσε σαν να μην γνώριζε τίποτα γι’ αυτό το «βαθύ κράτος» εδώ και τέσσερα χρόνια, και το… ανακάλυψε μετά το μακελειό στα Τέμπη.

Τελικά όμως φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο γνώριζε τα πάντα για το «βαθύ κράτος» στον ΟΣΕ και το ευνοούσε ποικιλοτρόπως, όχι μόνο δεν πρόκειται να κάνει τίποτα για να το εξυγιάνει, άλλα κάνει ό,τι μπορεί για να κάνει το «βαθύ κράτος» ακόμα… «βαθύτερο».

Αυτό δείχνουν οι προσλήψεις «fast track» που έγιναν λίγες μέρες πριν από τις εκλογές στον ΟΣΕ, με αναξιοκρατικές μεθόδους που εγείρουν υποψίες για τους λόγους που έγιναν. Ήδη το θέμα έχει ξεσηκώσει σάλο, και βασίζεται στην καταγγελία – σοκ του προέδρου του μηχανοδηγών του ΟΣΕ για «60 νέες προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, με μπλοκάκι», μόλις μια «ανάσα» πριν τις εκλογές.

Σύμφωνα με τον Κώστα Γενηδούνια, οι προεκλογικές προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, αφορούν τις θέσεις του σταθμάρχη και του κλειδούχου, τις οποίες μάλιστα εισηγήθηκε στέλεχος του ΟΣΕ «που διώκεται ποινικά και έχει λάβει προθεσμία να απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή»! Ο κ. Γενηδούνιας μάλιστα παρουσιάζει και έγγραφα που επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των καταγγελιών του.

«Στον ΟΣΕ κάποιοι νομίζουν ότι το Κράτος τους ανήκει. Αλαζονεία, έπαρση και αποφάσεις που λαμβάνονται νύχτα. Φτάσανε στο σημείο να συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και να αποφασίζει (χωρίς το θέμα να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη) και προεκλογικά 60 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ- με μπλοκάκι- και σε κρίσιμες ειδικότητες, μετά απο εισήγηση στελέχους που διώκεται ποινικά και έχει λάβει προθεσμία να απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή!» γράφει ο πρόεδρος των μηχανοδηγών και προσθέτει:

«Είναι τέτοια η σήψη στον Οργανισμό , που 2 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ άλλο και ΜΕΙΟΨΗΦΙΣΑΝ, (ένα εκ των οποίων είναι και η Αντιπρόεδρος του κυρία Σαγιάκου και ένα ακόμα τοποθετημένο μέλος, πολιτικά)! Αλήθεια ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, που δακρύζει στις μηχανές και τα ξέρει όλα ονομάζοντας τοπική τηλεδιοίκηση κάθε σταθμό του δικτύου, πότε θα δημοσιεύσει την προκήρυξη» αναφέρει και διερωτάται:

«Αλήθεια γιατί ενώ κάνουν όλα αυτά ΝΥΧΤΑ, προκηρύσσουν διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και κοροϊδεύουν χιλιάδες νέων ανέργων που σπεύδουν να καταθέσουν αίτηση και περιμένουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Αλήθεια αυτήν την χώρα θέλουμε ; Εδώ και οι αποδείξεις. Δείτε ότι ΜΕΙΟΨΗΦΙΣΕ μέχρι και η Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ! Απο Δευτέρα το απόστημα σπάει οριστικά. Θέλουμε ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ απο την πολιτική ηγεσία, ΓΙΑΤΙ κοροϊδεύει τους νέους σε αυτήν την χώρα;» καταλήγει ο ο Κ. Γενιδούνιας δημοσιεύοντας τα πρακτικά της συνεδρίασης.

Από τις 2 Φεβρουαρίου 2022 ετοιμαζόταν προκήρυξη για πρόσληψη 90 μονίμων σταθμαρχών και κλειδούχων, η οποία εκδόθηκε 11 ολόκληρους μήνες μετά, που σημαίνει πως το υπουργείο Μεταφορών και ο… δακρύβρεχτος κ. Καραμανλής για σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο αδιαφορούσε για την υποστελέχωση του ΟΣΕ και άφηνε στην λειτουργία του σιδηροδρόμου να παίζονται «κορώνα – γράμματα» οι ζωές των επιβατών μέχρι που συνέβη η φρίκη στα Τέμπη. Για όλα αυτό το διάστημα ο Κώστας Καραμανλής περίμενε να… ωριμάσουν οι καιροί για να διαμορφωθούν τα «κατάλληλα» κριτήρια πρόσληψης, που φαίνεται να… ωρίμασαν (μερικώς) τώρα, στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές.

Ώστε λοιπόν, έτσι θα χτυπηθεί η διαφθορά που υπάρχει στον ΟΣΕ και άλλους  οργανισμούς και δομές του δημοσίου; Στελεχώνοντας τους με νέους κομματικούς στρατούς που αντικαθιστούν τους προηγούμενους; Βάζοντας «γαλάζια» παιδιά και αντικαθιστώντας την προϋπάρχουσα διαφθορά με νέα διαφθορά και νέα διαπλεκόμενα συμφέροντα ; Εξυπηρετώντας ρουσφέτια στο παρά πέντε των εκλογών;

Έτσι θα πολεμήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το «βαθύ κράτος» και έτσι θα υπηρετήσει το «ποτέ ξανά» που έλεγε με στόμφο μετά τα Τέμπη;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έτσι θα πολεμήσει το «βαθύ κράτος» ο Μητσοτάκης; Προσλήψεις με μπλοκάκι στον ΟΣΕ στο «παρά πέντε» των εκλογών καταγγέλλει ο Κ.Γενηδούνιας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.