ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι θα «σώσουν» την Ελλάδα; Τρίτη αγωγή στην Κεραμέως για το «φέσι» της στα κοινόχρηστα – Στα 4.513,16 ευρώ το χρέος της!

Αλαζονική και με λογική «μπαταχτσή», η Ν. Κεραμέως συνεχίζει να μην πληρώνει τα κοινόχρηστα στο σπίτι που διατηρεί στη Θεσσαλονίκη - Νέα αγωγή από τους ενοίκους
Έτσι θα «σώσουν» την Ελλάδα; Τρίτη αγωγή στην Κεραμέως για το «φέσι» της στα κοινόχρηστα – Στα 4.513,16 ευρώ το χρέος της!

Νίκη Κεραμέως – Αγωγή: «Φέσωμα» στον λαό, «φέσωμα» στα καταχρεωμένα ταμεία του κόμματος, «φέσωμα» και στους προσωπικούς τους λογαριασμούς φαίνεται πως επιχειρούν «μεγαλοστελέχη» της ΝΔ, όπως είναι η Νίκη Κεραμέως, που σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» συνεχίζει να χρωστάει χιλιάδες ευρώ σε κοινόχρηστα, για διαμέρισμα που διατηρεί με τον αδελφό της σε πολυκατοικία της Θεσσαλονίκης!

Η τακτική «μπαταχτσή» που φέρεται να ακολουθείται συστηματικά για τα χρέη του εν λόγω διαμερίσματος, έχει εκτοξεύσει τα απλήρωτα κοινόχρηστα στο ποσό των 4.513,16 ευρώ! Οι υπόλοιποι ένοικοι που ως επί το πλείστον είναι άνθρωποι του μεροκάματου, πληρώνουν από το υστέρημα τους κανονικά τα κοινόχρηστα ως οφείλουν, άλλα η κ. Κεραμέως φαίνεται να μην ασχολείται με τόσο… «μπανάλ» υποθέσεις που δεν συνάδουν με το μεγαλείο της «αριστείας» που τη διακρίνει.

Έχει και αυτό την ιδιαίτερη σημασία του. Πολιτικά πρόσωπα που φορτώνουν τους λογαριασμούς στους στον «κόκορα» και αδικούν κατάφορα τους συμπολίτες τους, βγαίνουν στις πανάκριβες προεκλογικές εκστρατείες τους για να υποσχεθούν πως θα… σώσουν την Ελλάδα! Από τη μία πλευρά η κ. Κεραμέως (σύμφωνα με σοβαρή καταγγελία) εκμεταλλεύτηκε την πολιτική ιδιότητα της (που της έχει εμπιστευθεί ο λαός) για να στείλει e-mail σε εκπαιδευτικούς που ουσιαστικά τους ζητά να ψηφίσουν… ΝΔ, και από την άλλη χρησιμοποιεί την υπουργική της ιδιότητα για να αντιμετωπίζει με ασυδοσία ακόμα και τα χρέη της.

Ενώ αυτή η υπόθεση έχει αναδειχθεί μέσω της εφημερίδας «Δημοκρατία» από τον περασμένο Νοέμβριο (τότε το χρέος των κοινόχρηστων ήταν στα 3.675,75 ευρώ) η υπουργός Παιδείας παρά το ότι δηλώνει 1.500.000 ευρώ στο «πόθεν έσχες» της, δεν έχει ξεχρεώσει αυτό το ευτελές – για την οικονομική της επιφάνεια – ποσό. Λογικό και επόμενο είναι πως οι υπόλοιποι ένοικοι νοιώθουν «κορόιδα» που πληρώνουν κανονικά τα έξοδα της πολυκατοικίας, οπότε μετά από δύο αγωγές που ήδη έχουν καταθέσει, τον περασμένο Φεβρουάριο κατέθεσαν και τρίτη.

Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι πως οι ένοικοι παρίστανται στις δίκες μέσω δικηγόρου, όμως αυτές συνεχώς αναβάλλονται για ασήμαντους λόγους. Και είναι λογικό πως όλη αυτή η «περίεργη» καθυστέρηση κάνει τους ένοικους να νιώθουν πως δεν θα βρουν ποτέ το δίκιο τους για την αναστάτωση που φέρεται να τους έχει προκαλέσει η Νίκη Κεραμεώς.

Σε σχετικό δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», μία ένοικος της πολυκατοικίας δήλωσε στην εφημερίδα: «Τι άλλο πρέπει να κάνουμε; Δεν ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε. Δεν πρόκειται να γίνει αυτή η δίκη, βλέπουμε τη στάση των δικαστών όποτε πηγαίνουμε να ζητήσουμε το δίκιο μας, βρίσκουν κάποιες τυπικούρες, λεπτομέρειες των λεπτομερειών, για να αναβάλλουν, ενώ η ουσία είναι μία: Χρωστάει τα κοινόχρηστα και δεν πληρώνει, θα μας κόψουν το ρεύμα, τη θέρμανση εάν δεν πληρώσει κανένας από εμάς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται κάποιος να πληρώσει και τα χρωστούμενα της κυρίας υπουργού. Να έρθει να πληρώσει τις υποχρεώσεις της ή να στείλει τα χρήματα με δικηγόρο, γιατί είναι αδικία για όλους εμάς και ντροπή για την ίδια. Το ξέρει ο κύριος Μητσοτάκης που την έκανε και υπουργό;»

Σύμφωνα με την ίδια ένοικο: «Το ρεύμα και το νερό στο σπίτι της Κεραμέως δεν έκλεισαν ποτέ, ψάχνουμε να δούμε εάν έρθει κάποιος να μείνει εκεί, αλλά δεν είμαστε και κατάσκοποι. Είναι κρίμα…».

Είτε αν αυτό το «φέσωμα» γίνεται για λόγους… φιλοχρηματίας, είτε επειδή η κ. Κεραμέως δεν θεωρεί πως ανήκει στην ίδια «κάστα» με το «πόπολο», είτε την έχει επηρεάσει η γενικότερη κουλτούρα ατιμωρησίας που υπάρχει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, το συμπέρασμα είναι ένα και το αυτό: ότι δηλαδή είναι απαράδεκτο να γίνεσαι μπαταχτσής εις βάρος των συμπολιτών σου, τη στιγμή μάλιστα που η κ. Κεραμέως είναι εκατομμυριούχος και έχει στην ιδιοκτησίας της 11 ακίνητα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έτσι θα «σώσουν» την Ελλάδα; Τρίτη αγωγή στην Κεραμέως για το «φέσι» της στα κοινόχρηστα – Στα 4.513,16 ευρώ το χρέος της!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.