ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι ξεκίνησε ο Κορονοϊός; Νέα θεωρία ανατρέπει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα

Αυξάνονται τα σενάρια για τον τρόπο που ξεκίνησε ο κορονοϊός, με μια νέα θεωρία να ανατρέπει τα πάντα!
Έτσι ξεκίνησε ο Κορονοϊός; Νέα θεωρία ανατρέπει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα

Κορονοϊός: Τη στιγμή που στην Ελλάδα ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του Covid-19, μια νέα θεωρία που έρχεται στο προσκήνιο αλλάζει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε η καταστροφική πανδημία.

Σύμφωνα λοιπόν με μια νέα θεωρία την οποία εξέφρασε σε δηλώσεις του ο εκτελεστικός διευθυντής του US Bioscience Resource Project, Τζόναθαν Λάταμ, ο κορονοϊός φαίνεται πως προήλθε από κάποιο εργαστήριο στη Γουχάν  μέσω ενός Κινέζου ανθρακωρύχου που είχε μολυνθεί πριν από δέκα χρόνια και έφερε τον ιό στον οργανισμό του.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην Telegraph, δείγματα από τον οργανισμού του συγκεκριμένου εργάτη στάλθηκαν για μελέτη σε εργαστήριο στην Γουχάν και από εκεί διέφυγαν με αποτέλεσμα να προκληθεί η φονική πανδημία, με την μετάδοση του ιού να είναι ραγδαία.

«Η θεωρία απαιτεί πολλές εκατοντάδες μεταλλάξεις σε έναν ανθρακωρύχο για να μετατραπεί σε Sars-Cov-2. Δεκαετίες συμπιέστηκαν σε περίπου έξι μήνες. Η θεωρία μας προτείνει ότι μια παρόμοια εξέλιξη συνέβαινε στο εσωτερικό των πνευμόνων των ανθρακωρύχων μετά τη μυστηριώδη ασθένεια το 2012 και υποστηρίζει ότι ο ιός διέρρευσε από ένα ιατρικό δείγμα που ελήφθη από τους ανθρακωρύχους που μολύνθηκαν από την επιδημία», τόνισε ο Λάταμ.

Όσο για τον τρόπο με τον οποίο αυτός ο εργάτης κόλλησε την ασθένεια, αποκαλύπτεται πως το 2012 κατά τη διάρκεια εξόρυξης γκουανό νυχτερίδας αρρώστησαν βαριά και έμοιαζαν να είχαν συμπτώματα πνευμονίας, όμως τελικά είχαν νοσήσει από κορονοϊό που τελικά τους κόστισε την ζωή.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έτσι ξεκίνησε ο Κορονοϊός; Νέα θεωρία ανατρέπει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.