ΚΟΙΝΩΝΙΑ

EUMED 9: Αστακός η Αθήνα – Πού απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις!

EUMED 9: Φρούριο η Αθήνα για τη συνάντηση των ηγετών του ευρωπαϊκού νότου, που θα γίνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).
EUMED 9: Αστακός η Αθήνα – Πού απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις!

Πολύ ισχυρή αστυνομική δύναμη σήμερα στην Αθήνα, όπου πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η σύνοδος κορυφής της EUMED 9.

Συγκεκριμένα, εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα λάβουν μέρος: ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα, ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνετς Γιάνζα και ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας Αουγκούστο Σάντος Σίλβα.

Το πρόγραμμα της συνόδου:

*Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς.

*Στις 14:15 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

*Στις 15:30 θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής με θέμα την Κλιματική Αλλαγή και τις επιπτώσεις στην Μεσόγειο, στην οποία θα συμμετάσχει και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

*Στις 17:00 θα αρχίσει η Σύνοδος Κορυφής EUMED 9

*Στις 19:40 οι ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

*Στις 20:30 οι ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο EUMED 9 θα παρακαθίσουν σε δείπνο.

Από κει και πέρα η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις από τις 06:00 έως και τις 24:00 της Παρασκευής (17/09).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Η απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει της πραγματοποίησης στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» της Διάσκεψης Κορυφής EUMED 9 και των προγραμματισμένων συμμετοχών σε αυτή επίσημων προσώπων».

Έτσι, λοιπόν, η απαγόρευση συναθροίσεων και δημόσιων εκδηλώσεων απαγορεύεται στην περιοχή που περικλείεται από τις εξής οδούς και λεωφόρους: Λ. Αμαλίας & Λ. Βασ. Όλγας – Λ. Βασ. Όλγας – αριστερά Λ. Βασ. Κωνσταντίνου – δεξιά Σπύρου Μερκούρη – αριστερά Μιχαλακοπούλου (έως τη συμβολή της με τη Χατζηγιάννη Μέξη) – αριστερά Χατζηγιάννη Μέξη – αριστερά Λ. Βασ. Σοφίας – δεξιά Σέκερη – Σόλωνος – αριστερά Λυκαβηττού – Αμερικής – Κολοκοτρώνη – αριστερά Βουλής – δεξιά Ναυάρχου Νικοδήμου – Φλέσσα – αριστερά Τριπόδων – Λυσικράτους – Πύλη Ανδριανού.

Ακόμα, ανάλογη απαγόρευση ισχύει και για την περιοχή που περικλείεται από τις εξής οδούς και λεωφόρους: Λ. Συγγρού (στο ύψος Λ. Αμφιθέας & Λ. Κατσώνη) – Λ. Κατσώνη – Επαμεινώνδα – Λ. Ποσειδώνος (ρεύμα προς Γλυφάδα) – Λ. Απόλλωνος – Ηχούς – Λ. Αμφιθέας (έως στο ύψος της Λ. Συγγρού).

Ωστόσο, παρά τη σχετική απαγόρευση, φορείς και οργανώσεις έχουν προαναγγείλει συνάθροιση για τις 19:00 στην Πλατεία Συντάγματος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «EUMED 9: Αστακός η Αθήνα – Πού απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.