ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eurogroup: Αισιόδοξα μηνύματα για την ελάφρυνση του χρέους

Η συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα διεξήχθη σε καλό κλίμα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup. Στη συζήτηση διαπιστώθηκε η πρόθεση σύγκλισης μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ για μέτρα ελάφρυνσης, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης χαιρέτησαν την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα. Προσερχόμενος στη...
Eurogroup: Αισιόδοξα μηνύματα για την ελάφρυνση του χρέους

Η συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα διεξήχθη σε καλό κλίμα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup.

Στη συζήτηση διαπιστώθηκε η πρόθεση σύγκλισης μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ για μέτρα ελάφρυνσης, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης χαιρέτησαν την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, δήλωσε ότι «βρισκόμαστε «κοντά» σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα».

«Εργαζόμαστε μαζί και βασικός μας στόχος είναι η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος με επιτυχία», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα, αφού εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να σταθεί τα πόδια της και να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές.

Το Eurogroup ανέθεσε στους Θεσμούς την ολοκλήρωση ενός επικαιροποιημένου DSA (ανάλυσης βιωσιμότητας χρέους) που θα αποτελέσει τη βάση για τον τελικό προσδιορισμό των μέτρων ελάφρυνσης και «κλείδωσε» απόφαση για το χρέος μαζί με την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του 3ου προγράμματος στις 21 Ιουλίου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Eurogroup: Αισιόδοξα μηνύματα για την ελάφρυνση του χρέους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.