ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύα Καϊλή: Σοκάρουν τα οικονομικά στοιχεία της ίδιας και της αδερφής της (vid)

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα οικονομικά στοιχεία της Εύας Καϊλή προκαλούν εντύπωση - Ο ρόλος της αδελφής της.
Εύα Καϊλή: Σοκάρουν τα οικονομικά στοιχεία της ίδιας και της αδερφής της (vid)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αποκαλύψεις για το Qatar Gate: Όπως έγινε γνωστό καθαιρέθηκε η Εύα Καϊλή από την αντιπροεδρία της Ευρωβουλής με την ομόφωνη απόφαση όλων των πολιτικών ομάδων. Τα οικονομικά στοιχεία που σοκάρουν και ο ρόλος της αδερφής της.

Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, έχουν ήδη δεσμευθεί από τις ελληνικές Αρχές η περιουσία και οι λογαριασμοί που έχει η Εύα Καϊλή, αλλά και ο πατέρας και η αδελφή της στην Ελλάδα.

Τόσο ο πατέρας της όσο και η αδελφή της θα κάνουν αίτηση στην αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ώστε να αρθεί αυτή η απαγόρευση, καθώς αυτή τη στιγμή έχουν δεσμευθεί ακόμη και οι μισθοδοτικοί λογαριασμοί τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να «τραβήξουν» το παραμικρό ποσό πλέον.

Από εκεί και πέρα, πάντα σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η αδερφή της Καϊλή φέρεται να έχει δημιουργήσει το 2017, μία αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, για την προαγωγή των νέων τεχνολογιών, τη διοργάνωση συνεδρίων.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως η εταιρεία αυτή έχει έδρα το παλιό πολιτικό γραφείο της Εύας Καϊλή στην οδό Σκουφά, από όταν ήταν βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου. Επίσης η Εύα Καϊλή, λίγες μέρες πριν είχε ανοίξει εταιρεία, μαζί με τον σύζυγό της, η οποία διαχειρίζεται ακίνητα. Η εταιρεία αυτή έχει την ίδια έδρα με την εταιρεία της αδερφής της.

Μέτοχος στην αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία είναι η αδερφή της Εύας Καϊλή και μία άλλη κυρία. Η κυρία αυτή έχει μπει και διαχειρίστρια στην εταιρεία ακινήτων που συνέστησε πριν από λίγες ημέρες η Κυρία Καϊλή.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία της αδερφής της Εύας Καϊλή (η αστική μη κερδοσκοπική) έχει πάρει κάποιες δουλειές από κρατικούς φορείς. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε κάποια ποσά: Τον Μάιο του 2018 41.615 ευρώ, από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, τον Νοέμβριου του 2018 15.605 ευρώ πάλι από το ΕΜΠ, τον Μάιο του 2020 31.2111 και πάλι από το ΕΜΠ, όπως και τον Νοέμβριο του 2022, ακόμη 48.942 ευρώ. Ακόμη 2.000 ευρώ έλαβε τον Σεπτέμβριο του 2022 από τον φορέα «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ».

Συνολικά, λοιπόν τα τελευταία έχει πάρει από κρατικούς φορείς 140.000 ευρώ, αναθέσεις οι οποίες πλέον θα μπουν στο μικροσκόπιο των Αρχών, οι οποίες θα ελέγξουν τις δραστηριότητές του.

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για την Εύα Καϊλή και την αδερφή της

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εύα Καϊλή: Σοκάρουν τα οικονομικά στοιχεία της ίδιας και της αδερφής της (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.