ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευλογιά των Πιθήκων: Προσοχή αν έχετε αυτά τα συμπτώματα

Συναγερμός σε Ευρώπη και ΗΠΑ για την ευλογιά των πιθήκων!
Ευλογιά των Πιθήκων: Προσοχή αν έχετε αυτά τα συμπτώματα

Αντιμέτωπες με μια νέα απειλή είναι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ καθώς η ευλογιά των Πιθήκων προκαλεί πανικό με τα πρώτα κρούσματα από την ασθένεια να έχουν κάνει την εμφάνιση τους.

Πιο συγκεκριμένα, η Βρετανία καταγράφει ήδη 9 κρούσματα, με την Ισπανία να έχει 7 και την Πορτογαλία 5 ενώ από ένα έχει εντοπιστεί σε Ιταλία και ΗΠΑ.

Μάλιστα, ένα κρούσμα εξ αυτών μπήκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα που έχουν σχέση με την ευλογιά των πιθήκων, όμως αυτό που προξενεί εντύπωση είναι το γεγονός πως δεν είχε έρθει καθόλου σε επαφή με ζώα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

 Ευλογιά των Πιθήκων: Προσοχή αν έχετε αυτά τα συμπτώματα

Ευλογιά των Πιθήκων: Προσοχή αν έχετε αυτά τα συμπτώματα

Η ευλογιά των πιθήκων οφείλει το όνομα της στην προσέλευση της από τον πίθηκο αλλά συνήθως μεταδίδεται στον άνθρωπο μετά από επαφή με τρωκτικά όπως οι αρουραίοι και τα ποντίκια.

Όσον αφορά τα κύρια συμπτώματα αυτά αφορούν, πυρετό, πονοκέφαλο, μυικούς πόνους, ρίγη, κόπωση αλλά και δερματικά εξανθήματα σε όλο το σώμα.

Ο τρόπος μετάδοσης σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα προκύπτει μέσω των σωματικών υγρών αλλά και του σάλιου ενώ πρόκειται για μια ασθένεια που υποχωρεί μόνη της καθώς δεν έχει ανακαλυφθεί κάποιου είδους θεραπεία.

Σε επαγρύπνηση για την ευλογιά των πιθήκων κάλεσε και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας πως τα στοιχεία συγκλίνουν στην παρατεταμένη μετάδοση μεταξύ των ανθρώπων και όχι ανθρώπων από μολυσμένα ζώα.

Παράλληλα, σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά στα ιστορία που παρατηρείται η εξάπλωση της ασθένειας σε περισσότερες από μια ευρωπαϊκές χώρες.

Την ίδια στιγμή, όλες οι χώρες που εντόπισαν κρούσματα της συγκεκριμένης ασθένειας ανακοινώνουν συνεχώς νέες ύποπτες περιπτώσεις εμφάνισης της νέας νόσου ενώ τον πρώτο της ασθενή δήλωσε και η Σουηδία.




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ευλογιά των Πιθήκων: Προσοχή αν έχετε αυτά τα συμπτώματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.