ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύοσμος: Πορεία κατά των περιοριστικών μέτρων – Video του Sportime

Νέα πορεία σημειώθηκε στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη με τους πολίτες να αντιδρούν έντονα στα μέτρα της κυβέρνησης.
Εύοσμος: Πορεία κατά των περιοριστικών μέτρων – Video του Sportime

Εύοσμος: Νέα πορεία σημειώθηκε στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη με τους πολίτες να αντιδρούν έντονα στα μέτρα της κυβέρνησης.

Εύοσμος: Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίτερα στον Εύοσμο κάτοικοι του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη.

Η κινητοποίηση των πολιτών σημειώθηκε ενάντια στην επιβολή αυστηρού lockdown στον δήμο, το οποίο τέθηκε σε ισχύ το περασμένο Σάββατο.

Οι παρευρισκόμενοι κρατούσαν Ελληνικές σημαίες και πανό. Μάλιστα, ακούστηκαν και συνθήματα όπως «δεν σηκώνουμε πολλά πολλά Χαρδαλιά Χαρδαλιά» και «δεν μένουμε σπίτι».

Η πορεία ξεκίνησε από το Δημαρχείο του Ευόσμου, ενώ κινήθηκε προς τους δρόμους του Κορδελιού. Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και τις προηγούμενες μέρες, με τους κατοίκους να δηλώνουν αντίθετοι με την επιβολή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων.

Την κινητοποίηση παρακολούθησαν διακριτικά άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Πραγματοποίηθηκαν και οι ανάλογες απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Δείτε το σχετικό βίντεο του Sportime

Rapid test στη πλατεία του Ελευθέριου Κορδελιού 

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποιεί δωρεάν rapid test.

Τα αποτελέσματα των rapid test από το Αμφιθέατρο στην Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού:
«Σε σύνολο 201 ατόμων που υποβλήθηκαν την Τρίτη 23.02 σε ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) από τον ΕΟΔΥ στο Αμφιθέατρο στην Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού, προέκυψαν 3 θετικά δείγματα στον COVID-19.
Άμεσα από τον ΕΟΔΥ δόθηκαν οι προβλεπόμενες οδηγίες προς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.
Σήμερα Τετάρτη 24.02 δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ πραγματοποιούνται στην Πλατεία Ευόσμου.
Αλλαγή τοποθεσίας για Πέμπτη και Παρασκευή:
Την Πέμπτη 25.02 τα rapid test θα πραγματοποιηθούν στο Αθλητικό Πάρκο, περιοχή Ελπίδας – Μαρόκο.
Την Παρασκευή 26.02 στον πεζόδρομο Βυζαντίου με Ζαΐμη, περιοχή Ρομέο, Κάτω Ηλιούπολη.
Υπενθυμίζεται ότι όλες τις ημέρες το ωράριο προσέλευσης είναι 10:00 – 15:00», αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Δήμος.

«Αναληθείς οι φήμες για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών εντός των ορίων του Δήμου»

Με σχετική ενημέρωση ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου διαψεύδει τις φήμες για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών εντός των ορίων του Δήμου.

Αναλυτικά σε σχετική πρόσφατη ανακοίνωση (21/02) αναφέρει: 

«Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου με αφορμή τις φήμες που διαρρέονται από συγκεκριμένα κέντρα και αφορούν στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών εντός των ορίων του Δήμου, ξεκαθαρίζει ότι είναι πέρα για πέρα αναληθείς.

Ουδέποτε υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ή της Αστυνομίας με το Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου. Είναι δε προφανές ότι η κυβέρνηση δεν θα τηρούσε κρυφή ατζέντα για ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την τοπική κοινωνία.

Ο Δήμαρχος προτίθεται να τοποθετηθεί αναλυτικά για το θέμα αύριο 21.02, στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου για το lockdown».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εύοσμος: Πορεία κατά των περιοριστικών μέτρων – Video του Sportime», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βασίλης Μπαντής

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στις 14/12/1996. Το χαμόγελο του Ροναλντίνιο μου έδωσε το πάθος που ζητούσα στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά σε τοπικές ομάδες για μερικά χρόνια και έπειτα ήρθε η Αθλητική Δημοσιογραφία. Αποφοίτησα από σχολή δημοσιογραφίας, βρέθηκα σε Metrosport και Thesstoday, όπου έκανα αθλητικό και κοινωνικό ρεπορτάζ αντίστοιχα.