ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στα παιδιά κατά εννέα ασθενειών

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός αποφάνθηκε σε προσφυγή γονέων παιδιών.
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στα παιδιά κατά εννέα ασθενειών

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός αποφάνθηκε σε προσφυγή γονέων παιδιών τα οποία δεν έγιναν δεκτά σε νηπιαγωγεία της Τσεχίας επειδή δεν ήταν εμβολιασμένα σε εννιά βασικές.

«Η απόφαση στηρίζει την δυνατότητα μίας εμβολιαστικής υποχρέωσης υπό όρους στο πλαίσιο της παρούσας επιδημίας της Covid-19», σχολίασε ο ειδικός νομικός του Δικαστηρίου Νικολά Ερβιέ που έκανε λόγο για «περιθώριο εκτίμησης που αφήνει το Δικαστήριο στα Κράτη στον καθορισμό της πολιτικής εμβολιασμού».

Η απόφαση του Δικαστηρίου «διαπιστώνει την ύπαρξη γενικής συναίνεσης σχετικά με τα επωφελή αποτελέσματα του εμβολιασμού, τα οποία δεν τίθενται σε αμφισβήτηση από τις αναπόφευκτες παρενέργειες, από την στιγμή που υπάρχει αυστηρός επιστημονικός έλεγχος», επισήμανε ο Νικολά Ερβιέ.

Το Δικαστήριο υιοθετεί «την αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης η οποία μπορεί να δικαιολογήσει την επιβολή του εμβολιασμού σε όλους, ακόμη και σε εκείνους που αισθάνονται λιγότερο απειλούμενοι από την νόσο, απο την στιγμή που τίθεται το θέμα της προστασίας των πλέον ευάλωτων ατόμων».

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θεωρεί ότι ο υποχρεωτικπος εμβολιασμός των παιδιών στην Τσεχική Δημοκρατίας κατά εννέα ασθενειών δεν συνιστά παραβίαση των αρχών της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ως προς «το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής ζωής».

Εάν «η άρνηση πρόσβασης των παιδιών των εναγόντων στο νηπιαγωγείο σημαίνει γι΄αυτά την απώλεια μίας κρίσιμης ευκαιρίας για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, πρόκειται για μάλλον προληπτικο παρά τιμωρητικό μέτρο τα αποτελέσματα είναι περιορισμένα στον χρόνο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Οικογένειες από την Τσεχία είχαν προσφύγει σε τοπικά δικαστήρια με την υπόθεση να φτάνει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, επειδή αντιδρούσαν στον εμβολιασμό των παιδίων τους με εμβόλια από την λίστα υποχρεωτικού εμβολιασμού της Τσεχίας.

Η απόφαση δεν αφορά στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, αλλά είναι πιθανό στο άμεσο μέλλον η συγκεκριμένη απόφαση να επηρεάσει τις εξελίξεις και στον τομέα της πανδημίας αφού θα υπάρχει η συγκεκριμένη δικαστική κρίση παρεμφερούς προβληματισμού.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στα παιδιά κατά εννέα ασθενειών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.