ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβρος: Οι «Ινδιάνοι» του στρατού μας ετοιμάζονται για τα σύνορα!

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, με φόντο ένα ελικόπτερο kiowa warrior, πραγματοποίησε στις 3 και 4 Ιουνίου διήμερη επίσκεψη στην 1η Στρατιά, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της, Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο. Καθόλου τυχαία δεν είναι η φωτογραφία με τον «ινδιάνο» της Αεροπορίας Στρατού όπως και η επίσκεψη στην 1η Στρατιά. Ο...
Έβρος: Οι «Ινδιάνοι» του στρατού μας ετοιμάζονται για τα σύνορα!

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, με φόντο ένα ελικόπτερο kiowa warrior, πραγματοποίησε στις 3 και 4 Ιουνίου διήμερη επίσκεψη στην 1η Στρατιά, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της, Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο.

Καθόλου τυχαία δεν είναι η φωτογραφία με τον «ινδιάνο» της Αεροπορίας Στρατού όπως και η επίσκεψη στην 1η Στρατιά. Ο Αντιστράτηγος Λαλούσης ενημερώθηκε για την πορεία της εκπαίδευσης των πιλότων της Αεροπορίας Στρατού και το χρονοδιάγραμμα βάσει του οποίου θα υπάρχει η απαιτούμενη ετοιμότητα αποστολής των Kiowa Warriors σε Έβρο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ώστε να περάσει άμεσα το μήνυμα σφραγίσματος κάθε ονείρου περί γαλάζιας πατρίδας. Δίπλα του, ο διοικητής Βασίλειος Παπαδόπουλος, με τον οποίο επισκέφθηκαν και την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών. Έχοντας περάσει από την θέση του διοικητή Ειδικών Δυνάμεων, αλλά και διοικητής της 32 Ταξιαρχίας, ο πολύπειρος αξιωματικός είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την συγκεκριμένη θέση. Με τον Αρχηγό ΓΕΣ έχουν άψογη συνεργασία και κοινή αντίληψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΕΕΘΑ-Αρχηγός: «Προς πόλεμο προπαρασκευή»

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr μέσα στον μήνα οι πρώτοι πιλότοι των Kiowa Warriors λαμβάνουν την πιστοποίησή τους, που σημαίνει ότι στο εξής θα αρχίσουν να τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς οι εκπαιδεύσεις των επόμενων πιλότων.

Κατά τα λοιπά, το πρόγραμμα περιλάμβανε εκτός των παραπάνω πολλές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, ο Αρχηγός αρχικά επισκέφθηκε τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία της Σχολής, περιηγήθηκε στους χώρους αυτής, παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και απηύθηνε σύντομο χαιρετισμό στους Σπουδαστές της. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το 303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (ΠΕΒ) στη Λάρισα, όπου ενημερώθηκε για το έργο του και παρακολούθησε επίδειξη εκθεμάτων κατασκευών και καινοτόμων εφαρμογών που εξελίσσει το εργοστάσιο.

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020, ο Αρχηγός επισκέφθηκε την Περιοχή Ευθύνης της XXIV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧIV ΤΘΤ – «1ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ –ΦΛΩΡΙΝΑ»), όπου πραγματοποίησε ομιλία στο προσωπικό, παρακολούθησε την εκπαιδευτική ενεργοποίηση Τμημάτων Χρονικών Ετοιμοτήτων (ΤΧΕ) της Ταξιαρχίας και μετέβη στο Πεδίο Ασκήσεων «ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ» Λιτοχώρου, όπου παρακολούθησε τη θερινή εκπαίδευση των Σπουδαστών της ΣΜΥ, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις τους και πραγματοποίησε ομιλία στους Εκπαιδευτές και Σπουδαστές της Σχολής. Κατόπιν μετέβη στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (ΤΑΞΑΣ) καθώς και στο 307 και στο 304 ΠΕΒ όπου ενημερώθηκε για το επισκευαστικό έργο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα εργοστάσια ενώ περιηγήθηκε και στους χώρους των επισκευαστικών τμημάτων και των εγκαταστάσεων τους. Τέλος επισκέφθηκε την έδρα της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (32 ΤΑΞ ΠΖΝ – «ΜΟΡΑΒΑΣ») όπου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στο προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο Αρχηγός διαπίστωσε την άρτια οργάνωση, τη ρεαλιστική εκπαίδευση του προσωπικού καθώς και το υψηλό επίπεδο ηθικού και επιχειρησιακής του ετοιμότητας.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.