ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβρος – Μεταναστευτικό: Αφγανοί και Πακιστανοί παριστάνουν τους Σύρους, αναφέρει το Reuters

Πολύ έκρυθμη είναι η κατάσταση στον Έβρο, όσον αφορά το μεταναστευτικό, με τους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στα σύνορα να είναι αγανακτισμένοι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, οι ίδιοι βλέπουν πολλούς μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, οι οποίοι προσπαθούν να μπουν μαζί τους στην Ελλάδα. Έτσι, νιώθουν ότι χάνουν τις ελπίδες τους για...
Έβρος – Μεταναστευτικό: Αφγανοί και Πακιστανοί παριστάνουν τους Σύρους, αναφέρει το Reuters

Πολύ έκρυθμη είναι η κατάσταση στον Έβρο, όσον αφορά το μεταναστευτικό, με τους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στα σύνορα να είναι αγανακτισμένοι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, οι ίδιοι βλέπουν πολλούς μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, οι οποίοι προσπαθούν να μπουν μαζί τους στην Ελλάδα.

Έτσι, νιώθουν ότι χάνουν τις ελπίδες τους για να βρουν άσυλο στην ΕΕ, αφού υπονομεύονται από άλλους μετανάστες, που οι πατρίδες τους είναι σχετικά ασφαλείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έβρος μεταναστευτικό: Ντοκουμέντο, Τούρκος αστυνομικός ρίχνει δακρυγόνα (vids)

«Όντας πολύ λιγότεροι αριθμητικά από τους Αφγανούς και Πακιστανούς στα σύνορα, οι Σύροι που έχουν διαφύγει από τον παρατεταμένο εμφύλιο πόλεμο στη χώρα τους λένε ότι οι περισσότεροι από τους μετανάστες στην ίδια περιοχή επωφελούνται από τις περιστάσεις για οικονομικούς λόγους, παριστάνοντας τους πρόσφυγες από τη Συρία», αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters.

«Θυμώνω όταν συναντάω ανθρώπους από το Μαρόκο το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Αν στα σύνορα βρίσκονταν μόνο 2-3 χιλιάδες Σύροι, τότε ίσως η Ελλάδα να άνοιγε τα σύνορα. Ξέρουν ότι είμαστε αληθινοί πρόσφυγες», λέει ο 20χρονος Γέχια Ράις από το Χαλέπι της Συρίας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έβρος – Μεταναστευτικό: Αφγανοί και Πακιστανοί παριστάνουν τους Σύρους, αναφέρει το Reuters», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.