ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβρος: Ντροπή – Ζητούν από τους εθελοντές Εθνοφύλακες να πληρώνουν τεστ για να μπορούν να μπουν στα στρατόπεδα!

Σύμφωνα με καταγγελίες Εθνοφυλάκων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τους απαγορεύει την είσοδο στα στρατόπεδα, αν δεν επιδείξουν αρνητικό PCR τεστ που πληρώνουν από την τσέπη τους!
Έβρος: Ντροπή – Ζητούν από τους εθελοντές Εθνοφύλακες να πληρώνουν τεστ για να μπορούν να μπουν στα στρατόπεδα!

Έβρος: Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια παράνοιας στις αποφάσεις της για την καταπολέμηση της πανδημίας και αυτό φαίνεται για ακόμα μια φορά. Σύμφωνα με καταγγελίες που ανέδειξε δημοσίευμα του Evros-news.gr, η πολιτεία απαιτεί από εθελοντές Εθνοφύλακες να επιδείξουν αρνητικό Μοριακό τεστ (PCR) για να μπορούν να μπουν στα στρατόπεδα Ταγμάτων Εθνοφυλακής!

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν όσοι Εθνοφύλακες είναι ανεμβολίαστοι ή δεν διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης, πως θα τους απαγορεύεται η είσοδος  αν δεν επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, και όταν αυτοί διαμαρτυρήθηκαν, έλαβαν την απάντηση πως πρόκειται για απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και όχι των τοπικών ηγεσιών των ενόπλων δυνάμεων του Έβρου.

Σε μια άκρως επικίνδυνη περίοδο για τα σύνορα μας όπου αναμένεται να έχουμε τρομακτική αύξηση εισροών λόγω των εξελίξεων στο Αφγανιστάν, κάποιοι άνθρωποι όπως είναι οι Εθνοφύλακες, προσφέρουν εθελοντικά τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στον τόπο τους και την πατρίδα τους. Και η κυβέρνηση αντί να τους επιβραβεύει και να τους ενισχύει, τους επιβάλλει υγειονομικό χαράτσι της τάξεως των 40 ευρώ, για να μπορούν να πάρουν μέρος στις δραστηριότητες της Εθνοφυλακής!

Ενώ για τη φύλαξη των συνόρων, δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε απ’ έξω ούτε έναν άνθρωπο, η κυβέρνηση για να φέρει εις πέρας την εκβιαστική πολιτική της, αδιαφορεί για το ανθρώπινο δυναμικό που επιχειρεί στα σύνορα.

Άνθρωποι που παρατούν τις δουλειές τους και τις υποχρεώσεις τους και εντάσσονται εθελοντικά στην Εθνοφυλακή για να συνδράμουν σε ζωτικής σημασίας επιχειρήσεις, όπως οι μικτές περιπολίες με τον στρατό στα σύνορα, η πυρασφάλεια κ. α., υποχρεώνονται να πληρώνουν από την τσέπη τους για ασκήσουν εθελοντισμό!

Όπως και οι υγειονομικοί αντιμετωπίζουν μια άθλια συμπεριφορά εκβιασμού από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα να κλυδωνίζεται το ΕΣΥ, έτσι και οι Εθνοφύλακες πέφτουν θύματα της ίδιας τραγικής συμπεριφοράς από το κράτος.

Φαίνεται πως η κερδοσκοπία των εταιριών τεστ και των ιδιωτικών εργαστηρίων, είναι πολύ σημαντικότερα θέματα για την κυβέρνηση, από τη διαφύλαξη των Ελληνικών συνόρων…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έβρος: Ντροπή – Ζητούν από τους εθελοντές Εθνοφύλακες να πληρώνουν τεστ για να μπορούν να μπουν στα στρατόπεδα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.