ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβρος pass ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης την ώρα που ο Έβρος καίγεται για 13η ημέρα!

Μήπως να σβήσουμε πρώτα τη μεγαλύτερη φωτιά που έχει ξεσπάσει Πανευρωπαϊκά και μετά να ασχοληθούμε με τα τουριστικά κ. Μητσοτάκη;
Έβρος pass ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης την ώρα που ο Έβρος καίγεται για 13η ημέρα!

Το Έβρος pass προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στη βουλή για τις φωτιές με στόχο την ενίσχυση της περιοχής με την αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Μετά το «Βόρεια Εύβοια Pass» λοιπόν, η λύση βρέθηκε για ακόμη μία φορά από την πολυμήχανη Κυβέρνηση καθώς το Έβρος pass έρχεται να βοηθήσει τον Έβρο ο οποίος καίγεται για 13η συνεχόμενη ημέρα!

Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε ενημέρωση σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές σε μία ομιλία στην οποία ανακοίνωσε τα μέτρα που θα ληφθούν για την πυρόπληκτη περιοχή που ξεπερνάει πλέον σε έκταση τη Νέα Υόρκη και συνεχίζει να μεγαλώνει.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε πως έχει ήδη μιλήσει με  την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχουν συμφωνήσει στο ότι η μεγαλύτερη φωτιά της Ευρώπης τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια δικαιούται μεγαλύτερη αλληλεγγύη.

Οι αποζημιώσεις των πυρόπληκτων της χώρας όπως και η δημιουργία πλαισίου προστασίας με αναστολές φόρων θεωρούνται ήδη δεδομένες, ενώ συγκεκριμένα για τον Έβρο θα υπάρξουν κι άλλες ενέργειες με επίκεντρο το διεθνές προστατευόμενο Δάσος της Δαδιάς με σπάνια ήδη πουλιών το οποίο έχει σχεδόν καεί ολοσχερώς.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός:

«Για τον Έβρο, θα δημιουργήσουμε Έβρος Pass για να στρέψουμε την τουριστική κίνηση στην περιοχή αυτή. Θα παρουσιάσουμε αναπτυξιακό σχέδιο για τον Έβρο αλλά θα ζητήσουμε από ευρωπαίους ειδικούς να μελετήσουν την φωτιά στη Δαδιά, για τα αίτια αλλά και προτάσεις για την αναγέννηση του δάσους αυτού.»

Έβρος pass: Ο Έβρος καίει για 13η ημέρα – Παραδέχτηκε ανθρωπογενή αιτία ο Μητσοτάκης

Παράλληλα με τα «μέτρα» της κυβέρνησης ο Έβρος συνεχίζεται να είναι παρατημένος στο έλεός του καθώς η φωτιά  καίει για 13η μέρα απειλώντας τις τελευταίες ώρες το ιστορικό σπίτι του μεταξιού, το Σουφλί.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι είναι περίπου βέβαιο ότι είναι ανθρωπογενής η αιτία της φωτιάς και προανήγγειλε (για ακόμη μία φορά) διατάξεις για την αύξηση των προστίμων και ποινές φυλάκισης ακόμη και για αμέλεια στην πρόκληση πυρκαγιών.

Η παραδοχή του πρωθυπουργού για εμπρησμούς έρχεται να επιβεβαιώσει την ανυπαρξία του κράτους το οποίο ήδη δρα ετεροχρονισμένα στη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που έχει βιώσει η Ελλάδα.

Έχοντας στείλει μόλις την 9η ημέρα της Πυρκαγιάς κυβερνητικό κλιμάκιο, έχοντας φέρει εναέρια μέσα από άλλες χώρες μόλις 10 ημέρες μετά την πυρκαγιά και φυσικά με τον Πρωθυπουργό να λάμπει δια της απουσίας του από τον τόπο που δήλωνε περιχαρής υποψηφιότητα στις εκλογές πριν 3 μήνες, τα λόγια έχουν αρχίσει να στερεύουν πλέον για τη φωτιά στον Έβρο…

Το θέμα είναι ότι πλέον αρχίζει να στερεύει και ο Έβρος από δάση και μαζί του όλη Ελλάδα…

Δείτε επίσης:

Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο για 10η μέρα – Τεράστια η καταστροφή στο Δάσος της Δαδιάς

Φορολογικές δηλώσεις: SOS για την υποβολή των δηλώσεων – Λήγει η προθεσμία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έβρος pass ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης την ώρα που ο Έβρος καίγεται για 13η ημέρα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις