ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβρος: Θωρακίζονται τα σύνορα-Έτοιμοι για όλα!

Δηλώσεις στον ΣΚΑΪ πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στον Έβρο. Συγκεκριμένα, τόνισε στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού, ότι «παίρνουμε τα μέτρα μας για να μην υπάρξει η παραμικρή πιθανότητα αιφνιδιασμού». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», θα μετακινηθούν την ερχόμενη Πέμπτη, 14 διμοιρίες των ΜΑΤ...
Έβρος: Θωρακίζονται τα σύνορα-Έτοιμοι για όλα!

Δηλώσεις στον ΣΚΑΪ πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, τόνισε στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού, ότι «παίρνουμε τα μέτρα μας για να μην υπάρξει η παραμικρή πιθανότητα αιφνιδιασμού».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», θα μετακινηθούν την ερχόμενη Πέμπτη, 14 διμοιρίες των ΜΑΤ από ολόκληρη τη χώρα, στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Συγκεκριμένα μιλάμε για 280 συνολικά αστυνομικούς, ενώ έχει ζητηθεί επιπλέον μετακίνηση 120 αστυνομικών οι οποίοι θα υποστηρίξουν τα τοπικά τμήματα.

Στόχος είναι η ενίσχυση των δυνάμεων στις Καστανιές και τις Φέρες, όπου τον περασμένο Μάρτιο υπήρχε η μεγαλύτερη πίεση για μαζική είσοδο μεταναστών στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καιρός: Κι όμως ήρθαν τα χιόνια!

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη στην περιοχή του Έβρου βρίσκονται 100 άτομα της Frontex, οι οποίοι θα έπρεπε να φύγουν στις 6 Ιουλίου, ωστόσο θα γίνει αίτημα για να παραμείνουν περισσότερο.

Τι θα γίνει με τον φράχτη στον Έβρο;

Ακόμα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μίλησε για την κατασκευή ενός φράχτη μήκους 26 χιλιομέτρων, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι κάτι το οποίο θα πάρει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για τα ψευδή δημοσιεύματα σχετικά με τον Έβρο, επανέλαβε ότι ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από τουρκικές δυνάμεις.

«Το ότι κάποιοι δυσανασχετούν με την κατασκευή του φράχτη είναι γνωστό. Οι θέσεις είναι καταγεγραμμένες αλλά αυτό δεν μας αφορά, δεν είναι το ζήτημα σήμερα. Ο φράχτης θα γίνει», ανέφερε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έβρος: Θωρακίζονται τα σύνορα-Έτοιμοι για όλα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.