ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια-τραγωδία: Βρέθηκε και άλλος νεκρός! (vid)

Μεγαλώνει η τραγωδία στην Εύβοια καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει και 4ος νεκρός, ένας 75χρονος στο Μπούρτζι.
Εύβοια-τραγωδία: Βρέθηκε και άλλος νεκρός! (vid)

Μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει η τραγωδία στην Εύβοια μετά τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες από την κακοκαιρία «Θάλεια». Εκτός από τους δύο ηλικιωμένους νεκρούς (έναν άνδρα και μία γυναίκα) και το βρέφος 8 μηνών (στα Πολιτικά Εύβοιας), οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν ακόμη νεκρό, ετών 75 στο Μπούρτζι.

Επίσης από την κακοκαιρία έχουν προκληθεί προβλήματα σε πολλές περιοχές με τα μεγαλύτερα, ωστόσο, να εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύβοια: Κόπηκε η γέφυρα στο Βασιλικό, τουλάχιστον 15 αυτοκίνητα βρέθηκαν στη θάλασσα! (vids)

Η κατάσταση όμως γενικότερα στην Εύβοια είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς πολλές περιοχές μετατράπηκαν σε ποτάμια εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών αλλά και των ανθρώπινων παρεμβάσεων και αμελειών , δηλαδή το μπάζωμα ρευμάτων και την έλλειψη καθαρισμού φρεατίων. Περισσότεροι από 40 πυροσβέστες και δεκάδες αστυνομικοί μαζί με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και εθελοντικές ομάδες παλεύουν από το βράδυ να απομακρύνουν ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί και οι παροχές βοήθειας έχουν ξεπεράσει τις 40.

Είναι τέτοιο το ύψος του νερού που ακόμη και ένα πυροσβεστικό όχημα στα Ψαχνά ακινητοποιήθηκε και αυτή την στιγμή αναμένεται να απομακρυνθεί με βοήθεια ειδικού οχήματος.

Από τις έντονες βροχοπτώσεις, κατά την διάρκεια της νύχτας, αρκετές περιοχές των Δήμων Χαλκίδος, Μεσσαπίων και Ερέτριας δεν έχουν ρεύμα, καθώς έχουν πέσει κολώνες και καλώδια, ενώ υπάρχουν πάνω από 80 κλήσεις σε αστυνομία και πυροσβεστική για δρόμους, όπου το ύψος του νερού ξεπερνά το ένα μέτρο σε ύψος.

Το μέλημα των σωστικών συνεργείων είναι φυσικά η διάσωση εγκλωβισμένη, ενώ γίνονται προσπάθειες απο σκαπτικά μηχανήματα ώστε να ανοίξουν δίοδοι εκτόνωσης των τεράστιων ποσοτήτων νερού σε τουλάχιστον δέκα διαφορετικά σημεία σε ολόκληρη την Εύβοια. Το ΕΚΑΒ παραμένει σε ετοιμότητα καθώς αρκετοί είναι εκείνοι οι πολίτες που έχουν μικροτραυματισμούς, στην προσπάθεια τους να εγκαταλείψουν τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Αναφορές υπάρχουν στην αστυνομία για οχήματα που έχουν παρασυρθεί ενώ έως τώρα ο αριθμός για πλημμυρισμένα υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων αγγίζει τα 50. Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι ο αριθμός θα αυξηθεί κατακόρυφα μέσα στις επόμενες τρεις ώρες.

Προβλήματα στο Μπούρτζι

Σύμφωνα με το egnomi.gr, υπερχείλισε ο ποταμός Λήλας και το νερό πέρασε πάνω από τις γέφυρες του Αφρατίου και του Βασιλικού, ενώ πολλά προβλήματα με υπερχειλίσεις και πλημμύρες παρατηρούνται στις περιοχές Ψαχνών και Πολιτικών.

Προβλήματα με πλημμύρες καταγράφονται και στο Μπούρτζι του Δήμου Χαλκιδέων.

Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια, πολλά σπίτια πλημμύρισαν, αυτοκίνητα μετακινήθηκαν από τα ορμητικά νερά, μάντρες έσπασαν, ενώ κινδύνευσαν και ανθρώπινες ζωές, σύμφωνα με αναφορές κατοίκων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι της περιοχής και γίνεται επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους.

Μεγάλες διακοπές νερού στη Χαλκίδα
Πολλές περιοχές της Χαλκίδας αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα υδροδότησης λόγω της φονικής κακοκαιρίας “Θάλεια” που έχει πλήξει ειδικά τη Μεσσαπία και το Ληλάντιο Πεδίο.

Αυτή τη στιγμή, παρά πολλές περιοχές του κέντρου της πόλης δεν έχουν νερό και η διακοπή οφείλεται σε βλάβη της ΔΕΗ, όπως μας ενημέρωσαν από τη ΔΕΥΑΧ. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη αυτή για να επανέλθει το νερό στις βρύσες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εύβοια-τραγωδία: Βρέθηκε και άλλος νεκρός! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.