ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαδάκτυλος – ΑΝΑΤΡΟΠΗ: «Δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση για άνοιγμα των σχολείων»

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σημείωσε πως δεν υπήρξε ακόμα κάποια εισήγηση για άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας πως θα παρθεί απόφαση ανάλογα με την κατάσταση τις επόμενες δέκα ημέρες.
Εξαδάκτυλος – ΑΝΑΤΡΟΠΗ: «Δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση για άνοιγμα των σχολείων»

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σημείωσε πως δεν υπήρξε ακόμα κάποια εισήγηση για άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας πως θα παρθεί απόφαση ανάλογα με την κατάσταση τις επόμενες δέκα ημέρες.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο mega αναφέρθηκε στις εξελίξεις αναφορικά με τον κορονοϊό, αλλά και τις σκέψεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων αναφορικά με το άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι ειδικοί καταλήγουν στο να ανάψουν το «πράσινο φως» για άνοιγμα των σχολείων στις 5 Απριλίου, με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου να ανατρέπει, για την ώρα, τα δεδομένα.

«Στο ενδιάμεσο βλέπουμε δέκα δύσκολες ημέρες μπροστά μας» σημείωσε, προσθέτοντας: «Δεν το λέω για να προσγειωθούμε απότομα, αλλά για να έχουμε επίγνωση του που βρισκόμαστε».

«Ελπίζουμε σε αυτές τις 10 ημέρες να δούμε τα σημάδια της σταθεροποίησης, δηλαδή χθες είχαμε ένα ευχάριστο σχετικά αριθμό ανθρώπων που εντοπίστηκαν θετικοί, οπότε περιμένουμε να δουμε αυτή τη σταθεροποίηση και με αυτή την προοπτική και με το εργαλείο των πάρα πολλών τεστ που προστίθονται πλέον θα μπορούσαμε να δούμε με ποιον τρόπο θα ήταν σχετικά ασφαλές κάποια στιγμή να λειτουργήσουν τα σχολεία μας».

Σε διευκρινιστική ερώτηση που του έγινε, τόνισε πως «ακόμα δεν υπάρχει καμία εισήγηση για κανένα άνοιγμα διαστηριοτήτων και μεταξύ άλλων και των σχολείων» και συμπλήρωσε πως «με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν είναι σίγουρο ότι δεν θα ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες μαζί».

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας για τα self tests που αναμένονται στη χώρα μας, ανέφερε ότι θα πρέπει όσοι συμμετέχουν σε δραστηριότητες να έχουν μία τακτική επανάληψη των τεστ. «Αυτό ισχύει για όλες τις δραστηριότητες, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

«Κανείς δεν μπορούσε σήμερα να πάρει μία απόφαση για το τι θα γίνει μετά από δέκα μέρες. Σε αυτή τη χρονική στιγμή θα εκτιναχθούν τα κρούσματα», τόνισε για άλλη μία φορά κλείνοντας.

Kορονοϊος: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΑ self test για αυτούς (vid)

Χαρδαλιάς: Οι περιοχές που μπαίνουν σε σκληρό lockdown από τις 6 το πρωί – Ποιες παραμένουν στο «βαθύ κόκκινο»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εξαδάκτυλος – ΑΝΑΤΡΟΠΗ: «Δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση για άνοιγμα των σχολείων»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.