ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξαλλοι στο Μαξίμου με ΠΓΔΜ: «Κάποιοι παίζουν παιχνίδια»

Μπορεί στο Μαξίμου να περίμεναν τηλεφώνημα από τον Ζάεφ, για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, όμως ξαφνικά οι Σκοπιανοί δηλώνουν ότι δεν βιάζονται και θέλουν μια «βιώσιμη» λύση. Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ επιλέγει να… παίξει καθυστερήσεις, αφού τόσο σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, όσο και σε δηλώσεις του Ζάεφ εμφανίζονται ανέτοιμοι να δώσουν οριστική...
Έξαλλοι στο Μαξίμου με ΠΓΔΜ: «Κάποιοι παίζουν παιχνίδια»

Μπορεί στο Μαξίμου να περίμεναν τηλεφώνημα από τον Ζάεφ, για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, όμως ξαφνικά οι Σκοπιανοί δηλώνουν ότι δεν βιάζονται και θέλουν μια «βιώσιμη» λύση.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ επιλέγει να… παίξει καθυστερήσεις, αφού τόσο σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, όσο και σε δηλώσεις του Ζάεφ εμφανίζονται ανέτοιμοι να δώσουν οριστική απάντηση για την συμφωνία σε κάποιο από τα προτεινόμενα ονόματα, παρά τις δεσμεύσεις τους σε ΟΗΕ και Ε.Ε.

Κυβερνητικός αξιωματούχος που κλήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, τόνισε με νοημα: «Έχουμε μια καλή συμφωνία στο τραπέζι, η οποία, όπως είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, πρέπει να κλείσει πολύ σύντομα. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ των Σκοπίων που… «άναψε φωτιές»

Στην ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ της γείτονος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών αποδείχθηκε ότι υπάρχει καλή διάθεση και επιτεύχθηκε καλό αποτέλεσμα. και είναι απαραίτητο αυτή η καλή θέληση να αποτυπωθεί από τις ομάδες εργασίας σε κείμενο συμφωνίας η οποία θα παρουσιάζει με τον πιο κατάλληλο τρόπο τις βασικές παραμέτρους της πολιτικής συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ των δύο πλευρών.

Η ΠΓΔΜ (χρησιμοποιεί τον όρο “Δημοκρατία της Μακεδονίας”), επιθυμεί και εργάζεται εντατικά για να συμβεί αυτό το συντομότερο δυνατό μέχρι την επικείμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επισημαίνοντας ότι τόσο σημαντικά ζητήματα δεν έχουν να ωφεληθούν από βεβιασμένες ενέργειες.

Ζάεφ: «Θα ήθελα να τηλεφωνήσω στον Τσίπρα, αλλά…»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το πότε θα γίνει το περιβόητο τηλεφώνημα στον Αλέξη Τσίπρα, που θα «σφραγίσει» την συμφωνία, ο Ζόραν Ζάεφ, εμφανίζεται τώρας… να μη βιάζεται μέχρι να βρεθεί ικανοποιητική λύση.

«Μπορεί να τηλεφωνήσω στην Αθηνα και ελπίζω θα γίνει πολύ σύντομα» σχολίασε ο κ.Ζάεφ και συμπλήρωσε: «Δεν θα σχολιάσω κάτι περαιτέρω από τη δήλωση του ΥΠΕΞ πως είμαστε πολύ κοντά, αλλά είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια βιώσιμη και με διάρκεια λύση και 100% ασφαλής για τις επόμενες γενιές».

«Οπως βλέπετε παραμένω αισιόδοξος, παρότι δεν είναι πολύ εύκολο, είναι ευαίσθητο αλλά είναι πολύ σημαντικό», σημείωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, που στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι είναι σφιχτά τα χρονοδιαγράματα για τη σύνοδο των υπουργών της Ε.Ε., που θα πραγματοποιηθεί στις 25 & 26 Ιουνίου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έξαλλοι στο Μαξίμου με ΠΓΔΜ: «Κάποιοι παίζουν παιχνίδια»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.