ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξεταστική – Τέμπη: Να γιατί οι Σέρρες επανεξέλεξαν τον Κώστα Αχ. Καραμανλή – Ο ΟΣΕ είχε γεμίσει από ρουσφετολογικές προσλήψεις Σερραίων!

Έτσι συντηρούσε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής το βαθύ κράτος - 210 άτομα εκτός ΑΣΕΠ και κυρίως από Σέρρες είχε προσλάβει ο ΟΣΕ!
Εξεταστική – Τέμπη: Να γιατί οι Σέρρες επανεξέλεξαν τον Κώστα Αχ. Καραμανλή – Ο ΟΣΕ είχε γεμίσει από ρουσφετολογικές προσλήψεις Σερραίων!

Εξεταστική – Τέμπη: Όταν ο Κώστας Αχ. Καραμανλής στερούμενος κάθε πολιτικής τσίπας, έθεσε ξανά υποψηφιότητα για βουλευτής της ΝΔ και μάλιστα επανεκλέχθηκε στις Σέρρες, όλο το πανελλήνιο εξοργίστηκε. Και όλοι αναρωτιούνταν πώς είναι δυνατόν να ψηφίσουν ξανά οι Σερραίοι τον πολιτικό που έχει στα χέρια του το αίμα τουλάχιστον 58 ανθρώπων.

Η απάντηση είναι απλή και αναμενόμενη για τα δεδομένα της διαφθοράς που υπάρχει στη χώρα μας. Ο Καραμανλής επανεκλέχθηκε με τη βοήθεια του βαθέως πελατειακού κράτους που συντηρεί ο ίδιος, αλλά και η παράταξή του. Αυτό το βαθύ κράτος για το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατράνωνε ότι θα το… πολεμήσει αλύπητα, μετά το δυστύχημα των Τεμπών.

Το «λαβράκι» που βγήκε στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών, αποκάλυψε ότι όλως… τυχαίως πολλοί Σερραίοι είχαν «βολευτεί» σε θέσεις του ΟΣΕ! Άνθρωποι δηλαδή που προφανώς ψήφισαν «μονοκούκι» τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, και ενίσχυσαν τον κομματικό «στρατό» του βουλευτή που συντηρείται με ρουσφέτια και υποσχέσεις.

Φυσικά όλες αυτές οι προσλήψεις γίνονταν εκτός ΑΣΕΠ. Στο Sportime είχαμε αποκαλύψει σε παλαιότερο άρθρο ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής είχε ζητήσει υποβολή αιτήσεων εξπρές, από τις 19 Δεκεμβρίου 2022 έως και τις 2 Ιανουαρίου 2023, για να πετύχει τη μικρότερη δυνατή συμμετοχή υποψηφίων. Και αυτό έγινε προκειμένου να μπουν μόνο «γαλάζια» παιδιά στον ΟΣΕ, να μοιραστεί η εργασιακή «πίτα» σε ημέτερους (όπως συνήθως) και παράλληλα να ελέγχεται απόλυτα το ρημαδιό του σιδηρόδρομου και να μην αντιδρά κανένας για τις άθλιες συνθήκες λειτουργίας.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έγινε εκτός ΑΣΕΠ και προκειμένου ο τότε υπουργός Μεταφορών να παρακάμψει την Ανεξάρτητη Αρχή για τις προσλήψεις, αγόρασε από ιδιωτική εταιρεία «Πληροφοριακό Σύστημα Προσλήψεων» (κόστους 37.000 ευρώ) για να «μαγειρευτούν» οι πίνακες διοριστέων από το υπουργείο Μεταφορών και τη διοίκηση του ΟΣΕ. Εκείνες τις προσλήψεις τις πρόλαβε η τραγωδία των Τεμπών, όμως δείχνουν με ξεκάθαρο τρόπο το πώς γινόταν το «όργιο» των αμαρτωλών προσλήψεων στον ΟΣΕ με ευθύνη του Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Το «λαβράκι» για τους «βολεμένους» Σερραίους, αναδείχθηκε από τα στοχευμένα ερωτήματα του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη, προς τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Σπύρο Πατέρα. Συγκεκριμένα ο κ. Κόκκαλης ρώτησε τον μάρτυρα αν γίνονταν προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και συγκεκριμένα με μπλοκάκι. «Ναι» απάντησε, με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ να επανέρχεται ρωτώντας πόσες ήταν αυτές οι προσλήψεις.

Ο κ. Πατέρας αντέτεινε πως πρόκειται για 210 άτομα που πέρασαν από όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να προσληφθούν, αλλά ο κ. Κόκκαλης «πάγωσε» τον κ. Πατέρα λέγοντάς του ότι «πάρα πολλοί είναι από τις Σέρρες». Ο κ. Πατέρας κοίταζε αμήχανος το… κενό και ψέλλισε ένα απλό «δεν θυμάμαι».

Έτσι λοιπόν ρίχνεται φως στο πώς συντηρείται στα βουλευτικά έδρανα ο κ. Καραμανλής και πόσο ρόλο έπαιξε ο μαυρογιαλουρισμός του στο να προσλαμβάνονται άτομα στον ΟΣΕ με κριτήρια κομματικής αφοσίωσης και όχι ικανότητας στα καθήκοντα που αναλάμβαναν.

Αυτό είναι ακόμα ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ που δείχνει τις ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών. Και φανερώνει το πόσο ψεύδεται η κυβέρνηση όταν ισχυρίζεται ότι θα… ξεριζώσει το βαθύ κράτος, την ίδια ώρα που συντηρείται από αυτό…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εξεταστική – Τέμπη: Να γιατί οι Σέρρες επανεξέλεξαν τον Κώστα Αχ. Καραμανλή – Ο ΟΣΕ είχε γεμίσει από ρουσφετολογικές προσλήψεις Σερραίων!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.