ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξοικονομώ 2023: Τότε ανοίγει – Οι νέοι δικαιούχοι

Νέο «Εξοικονομώ» έρχεται το 2023 στο πλαίσιο των 2+1 προγραμμάτων για μείωση ενεργειακού κόστους σε κατοικίες, επιχειρήσεις και Δημόσιο.
Εξοικονομώ 2023: Τότε ανοίγει – Οι νέοι δικαιούχοι

Εξοικονομώ 2023: Με 2+1 προγράμματα «Εξοικονομώ», η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις που πλήττονται από τη σφοδρή ενεργειακή κρίση.

Tα νέα προγράμματα θα στηριχθούν σε κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους, την ώρα που ο Κώστας Σκρέκας εμμέσως προτρέπει να υιοθετήσουν οι πολίτες την λογική ενεργειακής λιτότητας ή ακόμα και μέτρα – σοκ όπως της Γερμανίας.

Ο κεντρικός σχεδιασμός των συναρμόδιων υπουργείων προβλέπει έναν γύρο του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» τον προσεχή Απρίλιο ύψους 625 εκατ. ευρώ, την έναρξη εντός του φθινοπώρου του «Εξοικονομώ» για τις επιχειρήσεις, αλλά και την εκκίνηση του προγράμματος «Ηλέκτρα», του «Εξοικονομώ» που αφορά αποκλειστικά τα δημόσια κτήρια.

Εξοικονομώ 2023: Οι δικαιούχοι

Το νέο «Εξοικονομώ» θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2023, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2025. Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν ιδιοκτήτες για την κύρια κατοικία τους ή για νοικιασμένο σπίτι που χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία.

Εκτιμάται ότι θα ακολουθηθεί η ίδια φόρμουλα που ίσχυσε και στο πρόσφατο «Εξοικονομώ». Επιλέξιμες δαπάνες θα είναι:

  • Αντικατάσταση κουφωμάτων
  • Τοποθέτηση/αναβάθμιση θερμομόνωσης
  • Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης

Επίσης, στις επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνονται συστήματα ζεστού νερού χρήσης με αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και λοιπές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας.

Σε αυτές εντάσσονται τα έξυπνα συστήματα διαχείρισης (smart home) για εξοικονόμηση ενέργειας και η αναβάθμιση φωτισμού κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικίας.

Στο σκέλος του smart home εντάσσονται έξυπνα συστήματα διαχείρισης ηλεκτρικών φορτίων, έξυπνα συστήματα θέρμανσης – ψύξης, αλλά και συστήματα απομακρυσμένου ελέγχου και παρακολούθησης.

Ειδήσεις τώρα:

Food Pass: Έρχεται voucher για την αγορά τροφίμων – Ποιοι θα το δικαιούνται

Έτσι χακάρουν τα κινητά με SMS και παρακολουθούν τα πάντα!

Power Pass: Τότε θα γίνει η πληρωμή του Ιουνίου – Ποιοι δεν θα την πάρουν

Νίκος Ευαγγελάτος: Κατεβαίνει υποψήφιος στις εκλογές;

https://youtu.be/UjpLgDeAG-E

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εξοικονομώ 2023: Τότε ανοίγει – Οι νέοι δικαιούχοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.