ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Exit Polls: Νίκη Νέας Δημοκρατίας με αυτοδυναμία (vids)

Από 10 έως 15% θα είναι η απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι λένε από τα δύο κόμματα
Exit Polls: Νίκη Νέας Δημοκρατίας με αυτοδυναμία (vids)

Τα πρώτα exit polls βγήκαν και σε αυτά αποτυπώνεται μία μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαφορά φαίνεται πως θα είναι διψήφια και κυμαίνεται στο 10-15%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την αυτοδυναμία που είχε ζητήσει και είναι η πρώτη φορά μετά το 2009 που δεν θα δούμε κυβέρνηση συνεργασίας.

Εxit polls

ΝΔ από 38% έως 42% Εκτίμηση εδρών: από 155 έως 167

ΣΥΡΙΖΑ από 26,5% έως 30,5% Εκτίμηση εδρών: από 77 έως 80

ΚΙΝΑΛ από 6% έως 8% Εκτίμηση εδρών: από 19 έως 22

ΚΚΕ από 5% έως 7% Εκτίμηση εδρών: από 16 έως 19

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από 2,8% έως 4,8% Εκτίμηση εδρών: από 0 έως 13

ΜΕΡΑ 25 από 3% έως 5% Εκτίμηση εδρών: από 8 έως 14

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ από 2,5% έως 4,5% Εκτίμηση εδρών: από 0 έως 13

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ από 1% έως 2%

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ από 1% έως 2%

ΑΛΛΟ από 3,2% έως 5,2%

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Ικανοποίηση υπάρχει στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας από το εκλογικό αποτέλεσμα. Κάνουν λόγο για ιστορική μέρα, αφού εάν επιβεβαιωθούν τα exit polls θα είναι η πρώτη φορά μετά από περίπου 40 χρόνια που η Νέα Δημοκρατία έχει τέτοια απόσταση από το δεύτερο κόμμα.

Επιπλέον, τονίζεται πως η νίκη αυτή πιστώνεται προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κεντρική στρατηγική της ανανέωσης και διεύρυνσης του κόμματός του. Οφείλεται ακόμη και στη ρεαλιστική και τολμηρή πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για να πάει η χώρα μπροστά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Εννοείται, όμως, το αποτέλεσμα είναι και μία αποδοκιμασία για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα έκανε στο διάστημα που κυβέρνησε.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που αναφέρει είναι ότι «σεβόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία που είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Αυτό εξάλλου κάναμε σε όλη μας τη διαδρομή μέχρι σήμερα».

Ακόμη σχολιάζουν στην Κουμουνδούρου ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εντούτοις φαίνεται να κερδίζει σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ένα ισχυρό εκλογικό ποσοστό, που επιβεβαιώνει ότι αποτελεί τον κύριο και αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στο τόπο μας».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Exit Polls: Νίκη Νέας Δημοκρατίας με αυτοδυναμία (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.