ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξωφρενικό: Καταγγελίες ότι ο Κώστας Αγοραστός σταμάτησε τα έργα στη Θεσσαλία αμέσως μετά την ήττα του στις εκλογές! – Διαψεύδει ο ίδιος

Την ώρα που οι Θεσσαλοί τρέμουν την επόμενη βροχή, ο Κώστας Αγοραστός φέρεται να σταμάτησε τα αντιπλημμυρικά έργα λόγω «εκδίκησης»!
Εξωφρενικό: Καταγγελίες ότι ο Κώστας Αγοραστός σταμάτησε τα έργα στη Θεσσαλία αμέσως μετά την ήττα του στις εκλογές! – Διαψεύδει ο ίδιος

Κώστας Αγοραστός: Αδιανόητα πράγματα πέρα από κάθε λογική φαίνεται να συμβαίνουν στον πολύπαθο νομό της Θεσσαλίας, μετά την συντριπτική ήττα του Κώστα Αγοραστού και την εκλογή του Δημήτρη Κουρέτα στις περιφερειακές εκλογές.

Σύμφωνα με καταγγελίες του ίδιου του Δημήτρη Κουρέτα αλλά και του προέδρου της κοινότητας Βλοχού, Γιάννη Κουκά, από την επόμενη κιόλας μέρα του β’ γύρου των αυτοδιοιηκητικών εκλογών, τα αντιπλημμυρικά έργα που βρίσκονταν σε εξέλιξη σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, ξαφνικά σταμάτησαν!

Πληροφορίες που μεταφέρθηκαν αρχικά από το pontiki.gr αναφέρουν ότι οι εργολάβοι επικαλούνται προφορική εντολή του ίδιου του κ. Αγοραστού, ενώ τοπικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για ανάλογη εντολή από τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη!

Ορμώμενος από αυτές τις πληροφορίες, ο Δημήτρης Κουρέτας επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης χωριά που πλημμύρισαν από την φονική κακοκαιρία Daniel, όπως ο Βλοχός, η Μεταμόρφωση, η Μαραθέα και αλλού, για να διαπιστώσει τελικά ότι πράγματι τα μηχανήματα είχαν βάλει «χειρόφρενο» από την επόμενη των εκλογών!

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το energospolitis.gr, φέρεται να υπάρχει εντολή από τον Χρήστο Μιχαλάκη προς τους εργολάβους να διακόψουν τα έργα γιατί δεν υπάρχουν χρήματα να τους πληρώσει (!), αφού προσλήφθηκαν άρον – άρον προεκλογικά, για να δοθεί ίσως η εντύπωση στους ψηφοφόρους της Θεσσαλίας ότι η Πολιτεία ανταποκρίνεται άμεσα και η πραγματοποίηση των έργων είχε πάρει… φωτιά! Άγνωστο αν είχαν υπογραφεί ακόμα και οι συμβάσεις ή απλώς τα έργα άρχισαν χωρίς υπογραφές, μόνο και μόνο για τη βιτρίνα!

Τη διαπίστωση του Δημήτρη Κουρέτα ότι τα έργα στη Θεσσαλία είχαν σταματήσει, επιβεβαίωσε όπως είπαμε και ο Γιάννης Κουκάς, Πρόεδρος της κοινότητας Βλοχού ο οποίος κατήγγειλε ότι τα έργα στα αναχώματα ξεκίνησαν λίγες ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και σταμάτησαν την επομένη των εκλογών!

«Αν τα χρήματα έφταναν για τέσσερις με πέντε μέρες γιατί δεν μας το είπαν; Δηλαδή ξεκίνησαν για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια λόγω εκλογών; Εγώ, έτσι το βλέπω. Δεν ξέρω γιατί σταμάτησαν τα έργα. Έκαναν αναχώματα. Τη Δευτέρα, την επομένη των εκλογών σταμάτησαν. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας», είπε ο πρόεδρος της κοινότητας Βλοχού.

Εάν και εφόσον ισχύουν πράγματι αυτές οι καταγγελίες, πρόκειται για χυδαίο πολιτικαντισμό, αναλγησία και εκδικητικότητα από τον Κώστα Αγοραστό προς τον βασανισμένο κόσμο της Θεσσαλίας, μόνο και μόνο επειδή καταψηφίστηκε στην κάλπη!

Στη σκιά όλων αυτών των σοκαριστικών καταγγελιών, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, επιχείρησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του μέσω τηλεφωνικής παρέμβασης σε τηλεοπτική εκπομπή. Επιτέθηκε στον Δημήτρη Κουρέτα λέγοντας ότι: «με ψέμα πορεύτηκε προεκλογικά και με ψέμα πορεύεται και τώρα. Δουλεύουν τα μηχανήματα και ο πρόεδρος εκεί πέρα του Βλοχού μπορεί να πάει να τα δει. Αν σταμάτησαν τα έργα για μια μέρα τα μηχανήματα για οποιοδήποτε λόγο ή για συντήρηση νομίζω αυτό δεν είναι σταμάτημα των έργων. Αυτή τη στιγμή έχουμε 90 μηχανήματα στη Μαγνησία».

Βέβαια το να υπάρχουν μηχανήματα στη Μαγνησία δεν αρκεί για να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα. Αυτά τα μηχανήματα πρέπει και να… δουλεύουν, έτσι δεν είναι; Και απ’ ότι φαίνεται σταμάτησαν να δουλεύουν για κάποιους πολύ περίεργους λόγους που φαίνεται να μην είναι καθόλου κολακευτικοί για τον Κώστα Αγοραστό και τον Χρήστο Μιχαλάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ερωτήθηκε για τις καταγγελίες και έσπευσε να καλύψει τον κ. Αγοραστό κάνοντας λόγο για… τεχνικούς λόγους που σταμάτησαν τα έργα! Να σταματήσουν σε μία περιοχή τα έργα λόγω τεχνικών προβλημάτων, είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Να σταματήσουν όμως όλα τα έργα σε όλες τις περιοχές ταυτόχρονα, τι σόι… τεχνικοί λόγοι μπορούν να το προκαλέσουν;

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι «όπως είδαμε απάντησε ο κος Αγοραστός ότι δεν έχουν σταματήσει τα έργα και ότι συνεχίζονται κανονικά, νομίζω ότι είπε ότι για μία μέρα είχαν σταματήσει για τεχνικούς λόγους και συνεχώς θα προχωράει η εξέλιξή τους».

Σε περίπτωση που ισχύουν τα όσα καταγγέλλονται για τον Κώστα Αγοραστό, έχουμε να κάνουμε με έναν στυγνό «μαυρογυαλουρισμό» που οι δημόσιοι πόροι μετατρέπονται σε μέσο συναλλαγής με τους ψηφοφόρους. Και αν ο κ. Αγοραστός χρησιμοποιεί τέτοιες φτηνές τακτικές, τότε επιβεβαιώνει τους πολίτες της Θεσσαλίας για την απόφασή τους να τον «μαυρίσουν» στην κάλπη. Λέμε, αν…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εξωφρενικό: Καταγγελίες ότι ο Κώστας Αγοραστός σταμάτησε τα έργα στη Θεσσαλία αμέσως μετά την ήττα του στις εκλογές! – Διαψεύδει ο ίδιος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.