ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Facebook: Ανέβηκε και πάλι – Αρνητικό ρεκόρ offline

Επανέρχονται σταδιακά έπειτα από πολύωρο «μπλακ-άουτ» Facebook, Instagram και WhatsApp.
Facebook: Ανέβηκε και πάλι – Αρνητικό ρεκόρ offline

Πρωτοφανές «μπλακ-άουτ» υπέστη το Facebook, το απόγευμα της Δευτέρας (4/10). Έμεινε εκτός λειτουργίας για πάνω από 6,5 ώρες!

Τελικά το Facebook επανήλθε λίγο πριν τη μία το βράδυ ώρα Ελλάδας. Προηγουμένως προκάλεσε ένα διαδικτυακό χάος σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Το πρόβλημα άρχισε περίπου στις 18:30 τη Δευτέρα (4/10). Το Facebook και οι «συγγενικές» πλατφόρμες Instagram, Messenger και WhatsApp «έπεσαν» προκαλώντας αίσθηση παγκοσμίως όπως είναι φυσικό. Κι αυτό καθώς εκατομμύρια χρήστες σε όλες τις χώρες (ιδιώτες και εταιρείες) διαθέτουν προφίλ είτε σε μία, είτε σε όλες αυτές τις πλατφόρμες.

Το «κρασάρισμα» έγινε φυσικά αισθητό και στην Ελλάδα. Όσοι Έλληνες χρήστες που επιχειρούσαν να «τσεκάρουν» τους λογαριασμούς τους μετά τις 6:30 το απόγευμα της Δευτέρας διαπίστωναν πως είναι αδύνατο.

«Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτό τον ιστότοπο» ήταν το μήνυμα που διάβαζαν όσοι «έμπαιναν» σε κάποια από τις πλατφόρμες αυτές.

Δείτε το παρακάτω

 

Το Facebook τουίταρε για το πρόβλημα  (το Twitter λειτουργούσε κανονικά καθώς δεν αποτελεί μέλος της οικογένειας) προκειμένου να ενημερώσει τα εκατομμύρια χρήστες του. Την ώρα που χάνονταν τεράστια έσοδα όσα λεπτά η πλατφόρμα έμενε offline.

Μάλιστα το μπλακ-άουτ σε Facebook Instagram προκάλεσε σοκ στους influencers της χώρα μας. Αυτό, λόγω της απώλειας εσόδων που είχαν.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Facebook: Ανέβηκε και πάλι – Αρνητικό ρεκόρ offline», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.