ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Facebook: Έτσι χρησιμοποιούν τα προσωπικά μας δεδομένα που διαρρέουν (vid)

Αναταραχή σε ολόκληρο τον πλανήτη έχει προκληθεί μετά την διαρροή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών της πλατφόρμας.
Facebook: Έτσι χρησιμοποιούν τα προσωπικά μας δεδομένα που διαρρέουν (vid)

Facebook: Αναταραχή σε ολόκληρο τον πλανήτη έχει προκληθεί μετά την διαρροή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών της πλατφόρμας.

Μεταξύ των χρηστών αυτών του Facebook,  βρίσκονται και τα προσωπικά δεδομένα περίπου 620.000 Ελλήνων.

«Με ανησυχεί η σιγή ιχθύος από το Facebook. Έπρεπε εντός 72 ωρών έπρεπε να έχει ενημερώσει τον κάθε χρήστη ατομικά για το τι συνέβη» δήλωσε για το θέμα στην «Κοινωνία Ώρα ΜΕGA» η Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια του CSI Ιnstitute και κλινική εγκληματολόγος.

Η κ. Ιωάννου πρότεινε τη χρήση ξεχωριστού επαγγελματικού/προσωπικού mail από αυτό με το οποίο συνδεόμαστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ζούμε σε εποχή που ότι διοχετεύουμε προς τα έξω, έχουν εμπορική αξία. Κάποιοι κλέβουν δεδομένα και τα αναρτούν στο dark web και ζητούν λύτρα στη συνέχεια» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ, Νίκος Βασιλάκος, ανέλυσε τι συνεπάγεται η διαρροή δεδομένων και πώς χρησιμοποιούνται.

«Με τη διαρροή δεδομένων οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο μάρκετινγκ, νόμιμα ή παράνομα, έχουν τα στοιχεία μας. Ξέρουν το φύλο μας» σημείωσε, ενώ έκανε λόγο, ότι ορισμένα από τα μηνύματα που μπορούμε να δεχτούμε σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να μας κοστίσει 20 ευρώ αν απαντήσουμε.

«Οργανωμένα συμφέροντα βρίσκονται πίσω από τα χακαρίσματα στο Facebook. Έχουν στόχο τον ψηφιακό σας πορτοφόλι, εάν δεν χρησιμοποιείτε κρυπτονομίσματα. Ψηφιακό πορτοφόλι είναι ο τραπεζικός σας λογαριασμός» συμπλήρωσε.

Facebook: Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του MEGA

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Facebook: Έτσι χρησιμοποιούν τα προσωπικά μας δεδομένα που διαρρέουν (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.